Udenhout / Drunense Duinen

Het Bewaarde Land is hier te gast in het Nationale Park Loonse en Drunense Duinen. Het is een heel afwisselend gebied. In de bossen rond de duinen leven planten en dieren die zanderige grond prettig vinden, maar beschutting zoeken voor het stuifzand. In het stuifzand zorgt de wind voor een steeds veranderend landschap. Hele duinen verplaatsen zich en bomen verdwijnen soms helemaal in het zand. Een uitdagend gebied voor de kinderen die Het Bewaarde Land bezoeken. Met het natte natuurgebied De Brand erbij is er ruimte voor veel verschillende vormen van natuurbeleving.

Scholen
Scholen uit de volgende gemeenten: Haaren, Heusden, `s Hertogenbosch, Tilburg en Waalwijk kunnen hier het Bewaarde Landprogramma volgen.

Route:
Deze locatie bevindt zich aan de Oude Boschebaan in Udenhout schuin tegenover nummer 5-01, postcode: 5071 RP.  Dit adres bevindt ongeveer halverwege de Rustende Jager en Camping Duinhoeve in. (ca. 1700 meter vanaf de Rustende Jager, ca 400 meter vanaf Camping Duinhoeve).
Vrouw Fleur wacht de kinderen op langs de weg.

Noodnummer
Tijdens de Bewaarde Landdagen is deze locatie mobiel te bereiken via 06 30246194 (vanaf een half uur voor aanvang van het programma).

Contact:
Coordinator van deze locatie is Marion de Cocq, bereikbaar via: m.de.cocq@ivn.nl - 06-57204691.

Deze locatie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten 's-Hertogenbosch, Heusden, Tilburg en Waalwijk, Natuurmonumenten en Brabants Landschap.