Udenhout / Drunense Duinen

Het Bewaarde Land is hier te gast in het Nationale Park Loonse en Drunense Duinen. Het is een heel afwisselend gebied. In de bossen rond de duinen leven planten en dieren die zanderige grond prettig vinden, maar beschutting zoeken voor het stuifzand. In het stuifzand zorgt de wind voor een steeds veranderend landschap. Hele duinen verplaatsen zich en bomen verdwijnen soms helemaal in het zand. Een uitdagend gebied voor de kinderen die Het Bewaarde Land bezoeken. Met het natte natuurgebied De Brand erbij is er ruimte voor veel verschillende vormen van natuurbeleving.

Scholen
Scholen uit de volgende gemeenten: Haaren, Heusden, `s Hertogenbosch, Tilburg en Waalwijk kunnen hier het Bewaarde Landprogramma volgen.

Contact
Marion de Cocq | m.de.cocq@ivn.nl | 06-57204691

Route
Deze locatie bevindt zich schuin tegenover de Oude Boschebaan 5a, 5071 RP Udenhout. Dit adres bevindt ongeveer halverwege de Rustende Jager en Camping Duinhoeve in. (ca. 1700 meter vanaf de Rustende Jager, ca 400 meter vanaf Camping Duinhoeve). Fleur wacht de kinderen op langs de weg.

Deze locatie wordt mede mogelijk gemaakt door Scalascholen Heusden en de gemeenten Heusden en Tilburg, Natuurmonumenten en Brabants Landschap.