Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
dinsdag09jan2018

Wachters en Fleuren voor Het Bewaarde Land gezocht

Trek jij vaak de natuur in met (klein)kinderen en vind je het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met ze te delen? Dan is Wachter of Fleur worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou.

Tijdens het natuurbelevingsproject “Het Bewaarde Land” verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie dagen in drie opeenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers: “de Wachters en Fleuren van Het Bewaarde Land”.

Als Wachter ben je in staat om een groepje van maximaal 8 kinderen te begeleiden. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Je stimuleert de kinderen met uiteenlopende werkvormen om de natuur te leren kennen en een band met de natuur op te bouwen.

Als Fleur ben je de gastvrouw/gastheer van het programma. Daarnaast weet je jouw liefde voor de natuur op kinderen over te brengen door ze mee te nemen in een verhaal dat je vertelt. Natuurkennis is niet echt noodzakelijk, wel leuk. Daarnaast is het belangrijk dat je graag met kinderen werkt.

Het programma wordt aangeboden in het voor- en najaar onder schooltijd. Verdeeld over Nederland zijn 7 locaties van Het Bewaarde Land te weten in: Baarn, Boxtel, Breda, Den Haag, Rosmalen, Udenhout en Wassenaar.

Opleidingen
Er worden komend voorjaar meerdere opleidingen verzorgd:

  • maandagen 9, 16 en 23 april in Baarn (Utrecht)
  • woensdagen 9, 16, 23 mei 2018 in Noord Brabant

Tijdens de opleiding komen alle onderdelen van het kinderprogramma aanbod. Daarnaast is er veel ruimte om te bespreken hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden. Na de opleiding loop je een serie van drie dagen mee als hulpwachter met een ervaren wachter.

Vergoeding
Wachter zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding voor eventuele reiskosten en een vergoeding voor iedere serie van drie dagen dat je wachter bent.

Aanmelding 
Voor aanmelding in Noord-Brabant kun je contact opnemen met Marion de Cocq via info@hetbewaardeland.nl of 06-48622415

Voor aanmelding in Baarn (Utrecht) kun je contact opnemen met Anne Mara Sillevis Smitt via baarn@hetbewaardeland.nl of 06-23941621