Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
vrijdag12feb2021

Opleidingen tot vrijwilliger bij Het Bewaarde Land

Drie heerlijke speelse, spannende maar vooral erg leerzame dagen in Het Bewaarde Land. Dat hebben veel kinderen uit Brabant al beleefd in groep 4, 5 of 6.  Met de hele klas op avontuur in Het Bewaarde Land waarbij je al je zintuigen gebruikt, beestjes zoekt en in bomen klimt. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen. Ook komend voorjaar (2021) willen we weer veel klassen uit Brabant ontvangen. Dat lukt alleen als we genoeg vrijwilligers vinden om de kinderen te begeleiden tijdens dit avontuur. 

Kom jij ons helpen?

Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger. Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van IVN. Als vrijwillige 'Wachter van Het Bewaarde Land' maak je kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, de kringloop onderzoeken, sluipspelletjes doen en nog veel meer. 

Opleiding

De opleiding tot vrijwilliger bestaat uit:

  • Een opleidingsdag(deel) in Het Bewaarde Land
  • Stage lopen tijdens een serie (drie dagen) in Het Bewaarde Land
  • Een terugkomdag(deel)

Aangezien we alle extra hulp goed kunnen gebruiken, bieden dit voorjaar twee opleidingen aan:

Informatieavond

Twijfel je of vrijwilliger bij Het Bewaarde Land iets voor jou is? Kom dan naar een van onze informatieavonden. Daar vertellen we je graag meer over het programma, delen ervaren vrijwilligers hun ervaringen en beantwoorden we je vragen. Klik hier om je aan te melden voor een informatieavond.

NB: staat er momenteel geen informatieavond gepland? Stuur dan een mailtje naar hetbewaardeland@ivn.nl, zodat we je alsnog van meer informatie kunnen voorzien.