Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
donderdag01nov2018

Opleiding tot wachter van het Bewaarde Land: Nieuwe opleidingsdata bekend voor 2019

Trek jij vaak de natuur in met (klein)kinderen en vind je het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met ze te delen? Dan is Wachter of Fleur worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou. En goed nieuws: er zijn nieuwe opleidingsdata bekend. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten. 

Over Het Bewaarde Land
Tijdens het natuurbelevingsproject “Het Bewaarde Land” verkennen kinderen uit groep 4, 5 en 6 de natuur tijdens drie dagen in drie opeenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers: “de Wachters en Fleuren van Het Bewaarde Land”.

Het programma wordt aangeboden in het voor- en najaar onder schooltijd. Verdeeld over Nederland zijn 7 locaties van Het Bewaarde Land te weten in: Baarn, Boxtel, Breda, Den Haag, Rosmalen, Udenhout en Wassenaar.

Als Wachter ben je in staat om een groepje van maximaal 8 kinderen te begeleiden. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Je stimuleert de kinderen met uiteenlopende werkvormen om de natuur te leren kennen en een band met de natuur op te bouwen.

Als Fleur ben je de gastvrouw/gastheer van het programma. Daarnaast weet je jouw liefde voor de natuur op kinderen over te brengen door ze mee te nemen in een verhaal dat je vertelt. Natuurkennis is niet echt noodzakelijk, wel leuk. Daarnaast is het belangrijk dat je graag met kinderen werkt.

Eendags opleiding vrijdag 29 maart 2019
Om nieuwe wachters de kans te geven komen voorjaar snel in te stromen verzorgen we in Brabant een intensieve eendagscursus op vrijdag 29 maart 2019.

Tijdens deze eendagsopleiding komen de belangrijkste onderdelen van het kinderprogramma aanbod. Daarnaast is er veel ruimte om te bespreken hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden. Na de opleiding loop je een serie van drie dagen mee als hulpwachter met een ervaren wachter.

Driedaagse opleiding voorjaar 2019
De driedaagse opleiding vindt dit voorjaar plaats op de woensdagen 15, 22 en 29 mei 2019.

Tijdens de driedaagse opleiding komt het gehele programma aan de orde met daarbij veel aandacht voor de rode draden in het programma, de manier van werken met de groepjes en pedagogische en didaktische tips voor de uitvoering van het programma.

Heb je interesse om wachter of Fleur te worden dan zijn er ook andere manieren om ingewerkt te worden door een aantal keer mee te lopen met ervaren wachters.

Aanmelding
Heb je interesse om deel te nemen aan de komende opleiding? Neem dan contact op met één van de locatiecoördinatoren (te vinden op deze site) of stuur een mail naar info@hetbewaardeland.nl.

Opfrisdagen
Tijdens regelmatig terugkerende opfrisdagen en excursies diepen we bepaalde thema’s nog verder uit. Je leert dan ook jouw collega's goed kennen.