Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
donderdag10mrt2022

Jenaplanschool Molenwijk ontvangt een heus Binnenbos van IVN Brabant

De Jenaplanschool Molenwijk stond in 2005 aan de wieg van natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land op de Kampina. Leerlingen van deze school ontdekken al 12,5 jaar de Boxtelse natuur tijdens dit leuke en leerzame programma. Een mooi moment voor een klein natuurfeestje! 

Om dit te vieren en de Jenaplanschool te bedanken voor haar enthousiaste deelname aan Het Bewaarde Land al deze jaren, kreeg zij van IVN Brabant een “Binnenbos” cadeau. Dat zijn heel veel plantjes voor in de klas. Daarmee wordt de natuur letterlijk de school ingehaald. De kinderen verzorgen de plantjes zelf, zodat ze er meer over leren en een goede band met hun plantje krijgen. In ruil daarvoor zorgen de plantjes weer voor een beter leerklimaat met goede luchtkwaliteit.

"Tussen al het groen kunnen wij ons schoolwerk nog beter doen!" zegt Elise van Kessel, groepsleerkracht Jenaplanschool Molenwijk.

Het Bewaarde Land heeft al veel verschillende organisatievormen meegemaakt. Van de oorsprong bij De Kleine Aarde tot een zelfstandige stichting en nu alweer 6 jaar onder de vlag van IVN Brabant. Het project wordt in Boxtel sinds vorig jaar volledig uitgevoerd door vrijwilligers.
 
Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom om een dagje mee te lopen om het project te leren kennen. Klik hier voor meer informatie.