Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
dinsdag09jan2018

Extra opleidingsdag voor Wachters en Fleuren 31 augustus

Tijdens het natuurbelevingsproject “Het Bewaarde Land” verkennen kinderen uit groep 4, 5 en 6 de natuur tijdens drie dagen in drie opeenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers: “de Wachters en Fleuren van Het Bewaarde Land”.

Als Wachter ben je in staat om een groepje van maximaal 8 kinderen te begeleiden. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Je stimuleert de kinderen met uiteenlopende werkvormen om de natuur te leren kennen en een band met de natuur op te bouwen.

Als Fleur ben je de gastvrouw/gastheer van het programma. Daarnaast weet je jouw liefde voor de natuur op kinderen over te brengen door ze mee te nemen in een verhaal dat je vertelt. Natuurkennis is niet echt noodzakelijk, wel leuk. Daarnaast is het belangrijk dat je graag met kinderen werkt.

Het programma wordt aangeboden in het voor- en najaar onder schooltijd. Verdeeld over Nederland zijn 7 locaties van Het Bewaarde Land te weten in: Baarn, Boxtel, Breda, Den Haag, Rosmalen, Udenhout en Wassenaar.

Extra opleiding op vrijdag 31 augustus in Brabant

Tijdens deze intensieve eendagsopleiding komen dew belangrijkste  onderdelen van het kinderprogramma aanbod. Daarnaast is er ruimte om te bespreken hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden. Na de opleiding loop je een serie van drie dagen mee als hulpwachter met een ervaren wachter.

Vergoeding
Wachter zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding voor eventuele reiskosten en een vergoeding voor iedere serie van drie dagen dat je wachter bent.

Aanmelding 
Voor aanmelding in Noord-Brabant kun je contact opnemen met Marion de Cocq via info@hetbewaardeland.nl of 06-57204691.