Breda - Boswachterij Dorst

Het Bewaarde Land is hier te gast in de boswachterij Dorst in de gemeente Oosterhout. Enkele jaren geleden was boswachterij Dorst nog een productiebos met centraal daarin gelegen het natuurbad Surae. Na de sluiting van het natuurbad is het gebied de afgelopen jaren door Staatsbosbeheer omgetoverd in een mooi, open en aantrekkelijk natuurgebied waarin je (grotendeels) vrij mag struinen.
Karakteristiek zijn de leemputten die in het verleden zijn afgegraven voor de productie van baksteen en die nu prachtige vennen vormen met een grote variatie aan planten en dieren. Ook kenmerkend is het microreliëf dat is ontstaan door zandverstuiving als gevolg van ontbossing in het verleden. Een deel van de boswachterij wordt begraasd door Schotse Hooglanders en een paar keer per jaar door schapen.

Scholen:
Op deze locatie zijn scholen uit Breda en Tilburg welkom.

Contactpersoon:
Marc Vromans - m.vromans@ivn.nl - 06-269 268 92.

Route:
Het Bewaarde Land is te voet bereikbaar vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Wethouder van Dijklaan in Dorst. Vanaf de parkeerplaats de Wethouder van Dijklaan verder in lopen, dan linksaf de Bokkenweidreef in. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen.
Adres parkeerplaats: Wethouder van Dijklaan 17, 4849 PG Dorst.

Noodnummer
Tijdens de Bewaarde Landdagen is deze locatie mobiel te bereiken via 06 - 1327 3998 (vanaf een half uur voor aanvang van het programma).

Deze locatie wordt mede mogelijk gemaakt door financiele steun van Staatsbosbeheer en de gemeente Breda.