Over de IVN herfstcampagne

Wist je dat paddenstoelen ook wel de helden van de herfst worden genoemd? Het zijn de grootste opruimers en voedselverstrekkers van het bos. Daarnaast maken ze de herfst nog kleurrijker en avontuurlijker…

Paddenstoelen

Paddenstoel met loepIVN neemt je graag mee op ontdekkingsreis in de prachtige wereld van paddenstoelen. Samen met de IVN-afdelingen beleven kinderen en hun (groot)ouders alles wat met paddenstoelen te maken heeft. Zo kan iedereen leren en beleven waarom paddenstoelen terecht de helden van de herfst zijn!

Meteen aan de slag?

Kijk bij activiteiten en cursussen wat er bij jou in de buurt te doen is. Wil je leuke weetjes lezen of met leuke Doe-tips aan de slag? Kijk dan verder op deze website.

Bodemdieren

Van 27 september t/m 4 oktobertuinslak organiseert het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) de nationale Bodemdierendagen. Tijdens de Bodemdierendagen onderzoeken zij samen met honderden burgers  welke dieren er onder onze voeten leven. Help jij mee zoeken? Lees hier meer over de Bodemdierendagen en hoe je mee kunt doen.

Over IVN

IVN Natuureducatie is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.

Hutten bouwen, je verstoppen onder IVN leden paddenstoelenblaadjes, op je rug liggen en kijken naar de wolken. Zelf je verhaal maken, en ervaren wat het is om niet te haasten… Buiten scharrelen en rommelen. Dat is wat kinderen nodig hebben om gezond groot te worden.

IVN laat kinderen weer ontdekken hoe leuk buitenspelen is. In de tuin, in de buurt, op het schoolplein en in de natuur. Dat doen we met ruim 24.000 leden en vrijwilligers. Met 170 lokale IVN-afdelingen is er altijd een afdeling bij jou in de buurt.

Word lid