Over Haringvlietweekend 2018

Vrijdag 28 t/m zondag 30 september vindt het Haringvlietweekend plaats. Een heel weekend vol toffe excursies en te gekke activiteiten. Boswachters, duikers, vogelaars en andere experts nemen je mee voor een unieke beleving van dit prachtige gebied. Laat je verrassen!

Ontdek het vogelparadijs, geniet al bosbadend van wat het bos te bieden heeft, maak kennis met het leven op het water en met de prachtige cultuurhistorie van havensteden als Hellevoetsluis en Stellendam. Beleef alleen, met vrienden, familie of het hele gezin, de rijke deltanatuur van het Haringvliet.

Met dit ‘beleefweekend’ zetten we het Haringvliet in het zonnetje en betrekken we inwoners, recreanten, ondernemers, scholieren en toeristen bij het Haringvliet.


Haringvliet

Sluizen op een kier en Schoon Haringvliet

Rondom het Haringvliet gebeurt nog veel meer. Zo gaan begin september de Haringvlietsluizen op een kier. Het Haringvlietweekend is een mooi moment om stil te staan bij de sluizen die open zijn en wat dat betekent voor het Haringvliet.

Daarnaast is in mei het programma Schoon Haringvliet van start gegaan. Het programma zet zich samen met gemeenten en inwoners in voor een schoner Haringvliet. De eerste opruimactie is geweest op 26 mei en ook in het Haringvlietweekend wordt er een opruimactie georganiseerd.

Het Haringvlietweekend is een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met Provincie Zuid-Holland, Droomfondsproject Haringvliet, Schoon Haringvliet en verschillende recreatieondernemers in en rond het Haringvliet.