Over Haringvlietweekend 2018

Vrijdag 28 t/m zondag 30 september vindt het Haringvlietweekend plaats. Een heel weekend vol toffe excursies en te gekke activiteiten. Laat je verrassen door de prachtige deltanatuur. Boswachters, duikers, vogelaars en andere experts nemen je mee gedurende het weekend voor een unieke beleving van dit prachtige gebied.

Tijdens het weekend ontdek je het vogelparadijs, de reeën, maak je kennis met het leven onder water en de prachtige cultuurhistorie van havensteden als Hellevoetsluis en Stellendam.
HaringvlietRondom het Haringvliet gebeurt nog veel meer. Zo gaan begin september de Haringvlietsluizen op een kier. Het Haringvlietweekend is een mooi moment om stil te staan bij de sluizen die open zijn en wat dat betekent voor het Haringvliet. Daarnaast is in mei het programma Schoon Haringvliet van start gegaan. Het programma zet zich samen met gemeenten en inwoners in voor een schoner Haringvliet. De eerste opruimactie is geweest op 26 mei en ook in het Haringvlietweekend wordt er een opruimactie georganiseerd.

Met dit ‘beleefweekend’ zetten we het Haringvliet in het zonnetje en betrekken we inwoners, recreanten, ondernemers, scholieren en toeristen bij dit prachtige gebied.

Het Haringvlietweekend is een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met Provincie Zuid-Holland, Droomfondsproject Haringvliet, Schoon Haringvliet, Staatsbosbeheer en verschillende recreatieondernemers in en rond het Haringvliet.