Haringvlietweekend - 24 t/m 26 september 2021
Haringvlietweekend
Recreatie
Op
zondag26sep202114:00

Rondvaart Fluisterboot ‘De Bernisse’

Deze mooie overdekte fluisterboot vaart langs de leukste en prachtigste natuurplekjes in de Bernisse. Het Bernissegebied is enorm rijk aan plant en dier soorten, het is een oase van rust en een nog onbekend deel van Voorne-Putten. De boten worden gevaren door ervaren schippers en een gids vertelt u over de geschiedenis van het gebied en over de natuur waar je langs vaart. Tijdens een ca. twee uur durende rondvaart wordt het verhaal verteld van het landschap, de fauna en de mens die erin leefde. De bezoeker vaart als het ware door de landschapsgeschiedenis van De Bernisse. De huidige rivier de Bernisse, is in 1979 verder open gegraven en aangelegd als natuur-/recreatiegebied. De Bernisse stroomt langs eeuwenoude plaatsen zoals Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Geervliet en Heenvliet.

Fluisterboot de Bernisse is elektrisch aangedreven en heeft maximaal 38 (+ 4 buiten) zitplaatsen. Door de geringe diepgang kan zij door smalle kreken en sloten varen, daar waar grotere rondvaartboten niet kunnen komen. Fluisterboot Bernisse is overdekt en voorzien van een kachel en daarom het gehele jaar in de vaart. Mits de weersomstandigheden dit toelaten. Bij mooi weer kunnen de grote ramen open en blijft u toch beschut, maar heeft het gevoel een met de natuur te zijn.

Speciaal tijdens het Haringvlietweekend krijg je 20% korting op de reguliere prijs van € 7,50 voor De Bernisse. Voor kinderen kost de deelname € 4,00.

 Praktische informantie

  • Datum: vrijdag 24 september | zaterdag 25 september | zondag 26 september

  • Tijdstip: 14.00 uur (duur tocht: +/- 2 uur)

  • Locatie: Oude Veerdam 12, 3214 LV Zuidland (achter parkeerplaats Krekenhoek)

  • Kosten: 20% korting op de reguliere prijs van € 7,50

  • Boeken: www.rondvaart.info gebruik bij het boeken de code “HVW2021”

  • Website: www.rondvaart.info

Algemene informatie

zondag 26 september 2021 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Achter parkeerplaats Krekenhoek
Oude Veerdam 12
3214 LV Zuidland
Nederland
Google Maps image