Over Haringvliet Treasure Hunt

 

Accepteer cookies

Wil je op expeditie in de natuur?

Doe dan de hele maand mei mee met de Haringvliet Treasure Hunt en zoek de schatten die verstopt liggen op een aantal prachtige plekken langs het Haringvliet. Gewapend met een schatkaart ga je zelfstandig op expeditie. Onderweg voer je opdrachten uit, beantwoord je vragen en leg je je tocht vast. Op deze manier ontdek en leer je over de natuur dichtbij huis. Jong en oud kan mee doen, iedereen is welkom. Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan ding je ook nog eens mee voor toffe prijzen!

Meld je hier aan

Sporen en eetbare planten zoeken

Met de schatkaart ga je op zoek naarHaringvliet Treasure Hunt schatten, op zeven locaties rondom het Haringvliet. Elke schat bevat een natuurvraag en een korte opdracht. Het Haringvliet is bijvoorbeeld erg geschikt om naar dierensporen en eetbare planten te zoeken. Er staan prenten van herten in de zachte ondergrond, er zijn duidelijke knaag-en glijdsporen van de bevers en de hooglanders komen ook regelmatig langs. Schatten kunnen verstopt liggen bij oude ruïnes, in vogelkijktorens, langs het water of op het land.

Een Treasure Hunt, maar hoe dan?

Na je aanmelding ontvang je per mail de schatkaart die je nodig hebt om te speuren in het gebied. Op de schatkaart staan coördinaten waar de schatten bij in de buurt liggen. De tips op de schatkaart helpen je de exacte locatie van de schatten te vinden en helpen je een handje bij het beantwoorden van sommige vragen. Maak onderweg foto's of vlogs en stuur zoveel mogelijk antwoorden in via het antwoordformulier op de website
Check voor alle stappen de pagina 'Zo werkt het'.

Maak kans op toffe prijzen

Jong en oud kan mee doen, iedereen is welkom. Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan doe je na aanmelding automatisch mee voor de prijzen! Hoe meer goede antwoorden je instuurt, hoe groter de kans op prijzen! Daarnaast verdiend degene met de mooiste foto of vlog van een opdracht een extra prijs!

1e prijs: Exclusieve en privé excursie met boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

2e prijs: Tegoedbon voor de huur van 6 kano's bij HW Outdoor  

3e prijs: Nationale Groene Cadeaubon t.w.v. 25 euro 

Vlogprijs: Dag- of middagkaart Expeditie Haringvliet voor 6 personen*

*Exacte prijs afhankelijk van de mogelijkheden rondom corona-maatregelen

De prijswinnaars worden eind juni 2021 bekend gemaakt en ontvangen hierover bericht van IVN Natuureducatie.

Voor jongeren door jongerenHaringvliet Treasure Hunt

Haringvliet Treasure Hunt is georganiseerd door IVN Natuuredcuatie en de NLDelta Jongerencommunity in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De NLDelta Jongerencommunity is een groep enthousiaste jongeren die zich inzet voor mens en natuur in het deltagebied en heeft meegewerkt aan het uitwerken van de Treasure Hunt. De NLDelta Jongerencommunity roept samen met IVN Natuureducatie andere jongeren op mee te doen aan de schattenjacht.

Martijn van Etten van de NLDelta Jongerencommunity: 'Je bent de hele dag lekker buiten en je leert gelijk wat nieuws over de natuur, top toch?'

Deel jouw natuurmomenten

Gleed je uit in de modder? Maakte jij de beste natuurfoto? Deel je grappigste en leukste momenten van de Haringvliet Treasure Hunt met jouw foto’s en vlogs. Deel ze via social media met de hastags #haringvliettreasurehunt en #ivnnatuureducatie. De leukste vlog doet mee voor een extra prijs!!

Meld je hier aan