Groen Loont!
Gezondheid
maandag05sep2016

Beter slapen met bomen in de buurt

Volgens onderzoek van de Universiteit van Illinois en de New York University School of Medicine is dit het geval. Vooral mensen van 65 jaar en ouder slapen beter met natuur in de buurt.

Het onderzoek is gedaan onder maar liefst 255.171 mensen en wat bleek, een meerderheid van de proefpersonen had gedurende een maand minder dan 7 dagen moeite met slapen. Daar tegenover stond een groep mensen die 21 tot 29 dagen van de maand last hadden van slaaptekort. Opvallend hierbij was dat het vooral deze laatste groep was die minder gemakkelijk toegang had tot groen en natuur, in vergelijking met de groep die minder dan 7 dagen last had van slaapproblemen. Het verband tussen geen natuur in de buurt en slecht slapen was met name bij mannen en mensen boven de 65 jaar heel sterk.

Des te meer reden om ook in de stad meer groen te planten. Vooral omdat deze studie ook de resultaten van een andere studie van de Universiteit van Chicago ondersteunt. Hierbij werd aangetoond dat de aanwezigheid van bomen in je omgeving goed zijn voor je gezondheid. Het verkleint de kans op ziekten, zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten.

Kijk voor het hele bericht op de website van Ned7