Groene Ziekenhuizen
Gezondheid
dinsdag31jul2018

Beatrix Gezondheidspark Winterswijk

In Winterswijk wordt hard gewerkt aan het mogelijk maken van een Beatrix Gezondheidspark. Het voormalig fabrieksterrein, vlakbij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), moet omgetoverd worden tot een parkachtig landschap, waarin gezondheid, recreatie en zorggerelateerde voorzieningen een plek hebben. Een toekomstbestendig Gezondheidspark bestaat uit drie onderdelen: het Streekziekenhuis, het bedrijventerrein met zoveel mogelijk zorgfuncties en het Arrisveld (moestuin met ruimte voor kuuroord en hotel).

In het plan versterken gezondheid en zorg elkaar. Uitgangspunt van de gemeente is blijvende zorg in Winterswijk met behoud van het streekziekenhuis. Het Beatrix Gezondheidspark sluit daarmee aan op het functioneren van het SKB. Dit betreft een unieke combinatie van een ziekenhuis in een Nationaal Landschap met een gezondheidspark. Dit is landelijk een uniek concept. Een medisch cluster in een park, waar behandeling en verzorging, cure en care, elkaar versterken. Het plan is fraai gelegen, gebaseerd op groene gezondheidskamers, tegen het SKB en het Nationale Landschap aan. Het gezondheidspark leidt daarnaast tot versterking van de economie in de Oost Achterhoek.

Stadstuinbouw Feel Good Garden

De gemeente onderzoekt sinds het voorjaar 2017 de mogelijkheid om aanliggend aan het Beatrix Gezondheidspark en het SKB een stadstuinbouwproject, met daarin een Feel Good Garden te realiseren. In de stadstuinbouw komen groente- en fruitproducten. Daarnaast wordt voor dit gebied aan verschillende andere mogelijke gebruikers gedacht in een parkomgeving met goede wandel- en fietsverbindingen naar het Beatrix Gezondheidspark, het Beatrixpark, het SKB en het prachtige Nationale Landschap.

http://www.beatrixgezondheidspark.nl/