Alle Tuinen Groen in Hillegom, Lisse en Teylingen!

Vind je het leuk om te tuinieren? En wil je graag de natuur een handje helpen door van jouw tuin een klein paradijsje te maken voor vlinders, bijen en vogels? Dan zijn wij op zoek naar jou! In opdracht van de Gemeente Hillegom, Lisse en Teylingen is IVN gestart met het project 'Alle Tuinen Groen!'. Samen gaan we aan de slag om de tuinen in deze gemeentes de mooiste en meest bio-diverse van Nederland te maken. 

Hulp van tuinambassadeurs

En natuurlijk hoef je het niet allemaal alleen te doen. Er hebben zich inmiddels ook al meer dan 20 enthousiaste tuinambassadeurs aangemeld om jou te stimuleren en te helpen jouw tuin te vergroenen. Mariëlle van der Boon uit Gemeente Hillegom bijvoorbeeld, lees hier haar verhaal.

Groen doet goed

 • Een goede biodiversiteit is belangrijk voor balans op aarde. Het draagt bij aan schoon water, een gezonde bodem en een stabiel klimaat.

 • Een goede mix aan verschillende plantensoorten zorgt voor meer leven in de tuin. Insecten zoals bijen en libellen maar ook vogels en egels vinden in een goed aangeplante tuin een paradijs aan voedsel.
 • En wist je dat één grote boom op een zonnige dag even veel verkoeling afgeeft als 10 airco’s?
 • Daarnaast draagt een groene tuin bij aan een betere luchtkwaliteit en kan een groene tuin ervoor zorgen dat je tijdens een heftige regenbui droge voeten houdt.
 • En niet onbelangrijk: groen maakt mensen gezonder en kan ervoor zorgen dat je minder stress ervaart. Een groene tuin is dus goed voor jezelf én voor de natuur!

Groene Bijeenkomsten

Zin om aan de slag te gaan? Kijk de kick-off terug of geef je op voor de workshop in januari 2021.

 • Kick-off - kijk hem terug!
  Op 8 december 2020 was de eerste kick-off waarin we een aantal handige tips & tools hebben gegeven over waarom en op welke manier jij jouw tuin kunt vergroenen. Deze kick-off kun je hier terugkijken.
   
 • VOL! Workshop: “Kennismaken met een levende tuin!” 26 januari 2021. VOL! 
  Vanwege groot succes is er op dinsdag 26 januari 2021 een herhaling van de interactieve online workshop: “Kennismaken met een levende tuin!”. Ook deze workshop is inmiddels vol. 
 • Voorlopig hebben we nog geen informatie beschikbaar over nieuwe bijeenkomsten. Wil je op de hoogte gehouden worden van het project 'Alle Tuinen Groen'? Vul dan het aanmeldformulier in. 
 • Wil je in de tussentijd graag aan de slag met het vergroenen van je tuin? Klik hier voor handige tips!

LET OP: door het overweldigende enthousiasme is het NIET MEER MOGELIJK korting op de plantenpakketten te krijgen.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan door te klikken op de onderstaande button.

Direct aanmelden