Doe mee met de cursus Gastheer van het Groene Strand

Ben jij een ondernemer die je gasten graag een onvergetelijke tijd aan het strand wilt bieden, maar weet je nog niet hoe jij het verhaal van een levend, gezond en natuur-rijk strand een plek kan geven in jouw onderneming? Word dan Gastheer/Gastvrouw van het groene strand! Dit najaar organiseert IVN Natuureducatie een cursus Gastheer van het Groene Strand voor horeca- en recreatieondernemers op en rond de Zeeuwse stranden

Direct aanmelden

Over Gastheer van het Landschap

Natuur en natuurbeleving spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Mensen trekken meer de stad uit en kiezen vaker voor een verblijf in het landelijk gebied. Van de gebaande paden af en dichtbij de natuur.

Als ondernemer op of rond het strand is het dan ook belangrijk om deze bijzondere omgeving bij je activiteiten te betrekken. Bezoekers komen immers speciaal naar deze plek om te ontspannen, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van het buiten zijn. Of je nu fietsen verhuurt, koffie schenkt, bezoekers laat overnachten of groepsactiviteiten op het strand organiseert; het vertellen van een pakkend verhaal over het strand en alles wat daar leeft voegt altijd iets toe aan de beleving van je gasten. Laat je daarom tijdens deze cursus inspireren door het verhaal van Het Groene Strand.

Tijdens de cursus leer je meer over het leven op het strand en hoe je die kennis met je gasten kunt delen. Ook leer je hoe je zelf kunt bijdragen aan een natuurlijker strand. Daarnaast nemen we je mee naar de mooiste plekjes van het strand, kom je in contact met andere ondernemers en werk je samen aan producten, diensten of arrangementen waarmee je inspeelt op de bijzondere kenmerken van de kust. Op die manier kun je jouw gasten, personeel of zakelijke relaties iets extra’s bieden en gericht doorverwijzen.

Over het Groene Strand

Het Groene Strand is een samenwerking tussen LandschappenNL, Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Stichting Anemoon en Vogelbescherming Nederland om natuur en natuurbeleving terug te brengen op de Nederlandse stranden. Het Groene Strand wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. De cursus Gastheer van het Groene Strand wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie.

Wist je dat er al verschillende groene stranden zijn gerealiseerd in Zeeland? Met dank aan actieve strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers op het strand is het gelukt om op deze stranden meer ruimte voor natuur te creëren.

Wie deze cursus zeker niet mag missen

Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca en recreatie op of rond de Zeeuwse stranden. Dus heb je een strandpaviljoen, hotel, camping, B&B, theethuin, restaurant of een verhuurbedrijf? Bied je activiteiten aan, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over Het Groene Strand.

Praktische informatie en aanmelden

De duur van iedere cursusbijeenkomst is ongeveer vier uur. In verband met het getij worden de specifieke cursustijden op een later moment bekend gemaakt. Inhoudelijk bestaat iedere cursusdag uit een gedeelte theorie en een excursie. De cursusdata voor najaar 2022 zijn vastgesteld op: 

  • donderdag 13 oktober
  • donderdag 20 oktober
  • donderdag 10 november
  • donderdag 17 november

Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers. Bij minimaal 15 aanmeldingen gaat de cursus door. 

Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Bij teveel inschrijvingen wordt een wachtlijst gemaakt en krijg je bericht zodra een plekje vrij is gekomen.

Kosten

Dankzij een bijdrage van het Groene Strand zijn de kosten voor deelname per persoon €80,-. Het is mogelijk om met meerdere personen van één bedrijf mee te doen aan het programma.

Locatie

De locatie verschilt per cursusmiddag. Doorgaans vinden cursusdagen plaats bij mede cursisten. Zo kun je een kijkje nemen bij collega's in de buurt en leer je elkaars bedrijven ook beter kennen. We informeren je op tijd war de cursudagen worden gehouden. 

Overig

Kun je onverwachts niet deelnemen aan de cursus? Tot 15 september 2022 kun je jouw deelname kosteloos annuleren. Daarna wordt bij annulering 50% van het deelnamebedrag in rekening gebracht. 

Enthousiast geworden?

Meld je aan via onderstaande knop! 

Direct aanmelden

Vragen over de cursus?

Bij twijfel of vragen over deelname kun je contact opnemen met Brenda de Schipper van IVN Zeeland via b.de.schipper@ivn.nl