De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
maandag24jun2019

Zeeland krijgt er vijftien groenere schoolpleinen bij!

Zeker vijftien scholen in Zeeland starten nog dit jaar met een groene revolutie op hun schoolplein. Op het schoolplein van GBS de Regenboog in Middelburg maakte gedeputeerde Pijpelink samen met kinderdirecteur Jedithja bekend welke scholen subsidie ontvangen voor de realisatie van een groener schoolplein. De subsidie wordt aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland. Dat gebeurt in het kader van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. 

Kinderdirecteur Jedithja Steenbeek maakte een vlog over de onthulling. 

Accepteer cookies

Meer dan 12% van de Zeeuwse scholen diende een subsidieaanvraag in voor een bijdrage voor de aanleg van een groener schoolplein. Een professionele jury, en de kinderdirecteuren als ervaringsdeskundigen, brachten advies uit en beoordeelden de aantrekkelijkheid van de plannen. Naast GBS de Regenboog krijgen ook de volgende scholen een groener schoolplein: de Palmenhof in Sint-Laurens, CBS ’t Klinket in Koudekerke, ’t Getij in Kloosterzande, de Kamperschouw in Kamperland, Mgr. Heyligers in Kwadendamme, C.B.S de Wegwijzer in Heinkenszand, Kindcentrum ’t Paalhoofd in Zoutelande, de Statie in Sas van Gent, Stamperiusschool in Wilhelminadorp, de Zevensprong in Krabbendijke, ’t Noorderlicht in Goes, Kindcentrum Stelle-Zeemeeuw in Terneuzen, Reigersberg in Rilland, Omnis Kindcentrum de Reiger in Heinkenszand.

Circa 3400 m2 minder verharding

Door de transformatie van grijs naar groen neemt het oppervlakte tegels op de schoolpleinen met circa 3400 m2 af. Gras, beplanting, aarde, zand of houtsnippers nemen de plaats van de tegels in. Zo draagt het plein bij aan de biodiversiteit en een klimaatbestendige leefomgeving. Daarnaast zijn kinderen gezonder én leren ze beter door veel buiten te zijn en buiten les te krijgen. Eén van de hierbij aansluitende maatregelen die door de meeste scholen wordt genomen is het creëren van een buitenlokaal voor buitenlessen.