De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
maandag21sep2020

Nieuw Zeeuws buitenlokaal Zwaakse Weel

In Zeeland zijn er tal van plekken waar prachtige buitenlessen gegeven (kunnen) worden en je met leerlingen op pad kan. Met Buitenlesdag voor de deur goed om even onder de aandacht te brengen. Op sommige locaties ga je met een gids op pad, maar er zijn ook leskisten te leen die geschikt zijn voor een bepaalde locatie en waarmee je zelf aan de slag kan.

Zwaakse Weel

Onlangs bezochten alle 18 nieuwe kinderdirecteuren van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen het kersverse buitenlokaal voor een vlogworkshop. Collega Esmeralda Eggen van IVN kreeg ondersteuning van heuse vloggende boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten voor tips & trics over het vloggen.

Daarnaast opende projectleider Noëlle Verhage en Paul Begijn officieel het nieuwe buitenlokaal Zwaakse Weel. In natuurgebied Zwaakse Weel, vlakbij Goes is veel te beleven voor kinderen. Naast het ruime informatiecentrum bevindt zich een uitdagend beleefpad van OERRR, een ontdeksteiger en een picknickplaats met bijzondere beleef en proeftuin. Vraag ook eens naar de mogelijkheden rond een Boswachter in/uit de klas. Natuurgebied de Zwaakse Weel dankt haar naam aan de Zwake: het restant van een oude kreek in de polders van Kwadendamme.

opening buitenlokaal Zwaakse Weel

Kom ook naar Zwaakse Weel of de andere Zeeuwse buitenlokalen! 

Ga op pad in de Zeeuwse Natuur!

Kijk op www.ivn.nl/leren-in-de-zeeuwse-natuur/zeeuwse-buitenlokalen of in de Flyer Buitenlokalen