De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
woensdag27feb2019

Kinderen nemen de leiding in de groene revolutie!

De kinderdirecteuren zetten zich al volop actief in voor hun missie: groenere schoolpleinen! Tijn maakte zijn eerste vlog, daarin vertelt hij over zijn plannen. Zijn eerste groene daad? Moestuintjes voor kleuters. Jedithja presenteerde met drie klasgenoten een plan voor een speel-leerbos bij haar school in Oost-Souburgh. En op 26 februari plantte kinderdirecteur Anne samen met leerlingen van OBS de Zuidvliet het eerste Tiny Forest van Zeeland. Het jeugdjournaal maakte een leuk item over haar eerste werkdag als kinderdirecteur.

Trots op alle vier de kinderdirecteuren

Kinderen nemen dus de leiding! Wij zijn ontzettend trots op alle vier de kinderdirecteuren en alle energie die zij losmaken rondom de groene revolutie! De revolutie is on fire;)

De eerste werkdag van Kinderdirecteur Anne: planten van het eerste Tiny Forest van Zeeland:

Kinderdirecteur Anne plant eerste boom van Tiny Forest Zeeland

Leerlingen presenteren plan speelbos bij Souburgse school Kroonjuweel

In het stadhuis van de gemeente Vlissingen presenteerde kinderdirecteur Jedithja op 14 februari, samen met drie klasgenoten van Het Kompas in Oost-Souburg, de plannen voor een speelleerbos bij haar brede school Het Kroonjuweel. Wethouder Albert Vader en een aantal ambtenaren hoorden de plannen vol enthousiasme aan. In de buurt is ruimte voor een natuurgebiedje met paddenpoelen, waterpartijen, een trekvlot, een uitkijktoren, een moestuin en een composthoop. Lees meer.

Tijn presenteert zijn plannen

Accepteer cookies