De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
maandag30sep2019

Kinderdirecteuren op avondexcursie in de Oosterscheldeweek

Een prachtige zonsondergang was het decor voor de nachtvlinderexcursie op de laatste dag van de Oosterscheldeweek. In de schemer verzamelden kinderdirecteuren Tijn, Anne en Jedithja (Obis kon er helaas niet bij zijn) zich voor de nachtvlinderexcursie. Voor de start van de echte excursie kregen zij echte ‘kinderdirecteur’ jassen uitgereikt. Ze zijn nu dus nog beter te herkennen!

Kinderdirecteuren dijkhuisjeHet was even wachten tot de nachtvlinders zich aandienden, waardoor het drietal eerst op onderzoek ging in de omgeving van het dijkhuisje. Met een verrekijker spotten ze een bruinvis op aanwijzen van gids Rien, en op het strand zochten ze naar kreukels. Deze kreukels zijn weer achtergelaten, maar er bleek nog een restje bereidde kreukels over in het dijkhuisje. Dit restje is heerlijk opgegeten! Het is wel duidelijk, dat alledrie enthousiast zijn over de natuur en er graag in spelen. Niet voor niets dragen ze de titel Kinderdirecteur Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen.

Gelukkig brachten de nachtvlinders ook nog een bezoekje aan het dijkhuisje. Om ze goed te kunnen bekijken vingen Tijn, Anne en Jedithja ze met een loeppotje. Daarnaast kregen ze nog spannende verhalen te horen van Natuurgids Rien Pronk, onder andere over muurspinnen, aalscholvers en zeemeerminnentasjes! En er moest natuurlijk ook gevlogd worden;)

Vloggen Jedithja en AnneOndertussen werden ook de toekomstige werkzaamheden van de kinderdirecteuren besproken. Anne gaat bijvoorbeeld met haar directeur mee naar de eerste bijeenkomst over de aanleg van het groene schoolplein op haar school (inmiddels geweest) en Tijn mag het buitenlokaal met drie nieuwe picnicktafels op zijn school officieel openen (PZCOmroep Zeeland). Ze zijn dus nog steeds hard aan het werk!