De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
woensdag29apr2020

Drie nieuwe Middelburgse scholen sluiten zich aan bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen

Gisteren werd bekend dat drie nieuwe basisscholen in Middelburg zich aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Archipelschool ’t Vierschip in Arnemuiden, RK Basisschool Franciscus en Vrije School Zeeland in Middelburg zullen dit jaar nog hun schoolplein vergroenen. Zij ontvangen voor het uitvoeren van hun plannen een bijdrage van Gemeente Middelburg en Provincie Zeeland.

Stenen er uit, Zeeuwse natuur er in! 

Door hun schoolplein te ontstenen dragen de scholen bij aan klimaatadaptatie in Middelburg. Regenwater kan makkelijker de bodem in en door de vergroening is de tempratuur op warme dagen lager op het schoolplein. De beplanting op het schoolplein bestaat voor een belangrijk deel uit soorten die typisch zijn voor de natuur in Zeeland, zodat die zich thuis voelt op het schoolplein en de kinderen van dichtbij kunnen leren over de Zeeuwse Natuur. En natuurlijk zorgen de vernieuwde pleinen voor een uitdagender speel- en leerklimaat voor de kinderen.

Kinderdirecteuren 

Naast het realiseren van de plannen voor het plein wordt er ook een kinderdirecteur gezocht binnen elke school. De kinderdirecteuren zijn ambassadeur van de groene revolutie laten zien hoe belangrijk een groen schoolplein is. Afgelopen jaar stelden we vier kinderdirecteuren aan. Dit jaar doen we het anders! Op elke school, die subsidie ontvangt zoeken we één enthousiaste kinderdirecteur. De kinderdirecteuren van de scholen zullen de transformatie van stenen woestijn naar groene oase met vlogs in beeld brengen.

Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen 

De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is een initiatief van IVN Natuureducatie in samenwerking met; GGD Zeeland, Sport Zeeland, Landschapsbeheer Zeeland, Springzaad, Natuur&Zo, Jantje Beton en Hogeschool Zeeland. Het doel? In één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. In 2019 zijn vijftien Zeeuwse schoolpleinen vergroend. Dankzij de steun van Provincie Zeeland, Gemeente Middelburg, Gemeente Terneuzen en Gemeente Veere gaan we er dit jaar voor om weer 10 Zeeuwse schoolpleinen op de schop te gooien