De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Biodiversiteit
Vanaf
woensdag18dec201909:30

Cursus Bij-vriendelijke groene schoolpleinen

Voor hoveniers

Ben je hovenier en geïnteresseerd in bij-vriendelijke inrichting en beheer van groene schoolpleinen? Meld je dan aan voor de cursus bij-vriendelijke groene schoolpleinen! IVN werkt samen met SLZ en diverse andere organisaties aan de ontwikkeling van Groene Schoolpleinen. Een aanbeveling is dat hoveniers die mee willen doen in het project Groene Schoolpleinen deze cursus bij SLZ volgen.

Inhoud

Groene schoolpleinen kunnen een leefplek vormen voor tal van dier- en plantsoorten. Tevens groeien kinderen op in een natuurlijkere omgeving. Wanneer een school via IVN een groen schoolplein in gaat richten, is onder meer aandacht voor ecologisch beheer en voor inheemse en autochtone soorten. Natuurlijk komt ook de vraag aan bod waar je op moet letten als je een schoolplein bij-vriendelijk wilt inrichten. Het accent in de cursus ligt op het toekomstig beheer en de wijze waarop biodiversiteit hand in hand gaat met een groen schoolplein.

Doel en doelgroep

De cursus is bedoeld voor hoveniers in Zeeland. Deelnemers krijgen een certificaat, waarmee ze bevoegd zijn om schoolpleinen, via IVN, bij-vriendelijk in te richten.

Datum en locatie

De cursus omvat twee dagdelen, die elk bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De cursus zal plaatsvinden op 18 december 2019 en 15 januari 2020. De cursus is praktisch gericht en de twee dagdelen duren van circa 9.30u-13.00u. De cursus vindt plaats op Zuid-Beveland. De exacte locatie zal nog nader bepaald worden.

Kosten

De cursus wordt gegeven om meer bij-vriendelijke Groene schoolpleinen in Zeeland te krijgen. Voor de cursus betalen deelnemers een bijdrage van €35,- (inclusief koffie en thee).

Heeft u interesse om mee te doen?

Meld u aan via info@landschapsbeheerzeeland.nl of bel met 0113-23 09 36. Aanmelden graag vóór 12 december 2019.

Algemene informatie

woensdag 18 december 2019 - 09:30 tot woensdag 15 januari 2020 - 13:00