Groene Helden Prijs
Natuur
dinsdag03jan2017

Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs 2017: doe mee!

Na een succesvolle lancering van de prijs in 2016, krijgen Limburgse MKB ondernemers met duurzame, groene initiatieven nu de kans om Groene Held Limburg 2017 te worden. Het IVN Limburg zoekt ondernemers die het verschil willen maken, die verder denken en groen doen. IVN doet dit samen met de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, WijLimburg, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg. Met deze stimuleringsprijs maken ondernemers kans op de titel Groene Held en kunnen zij mooie geldbedragen winnen voor hun project.

Beloning voor duurzame initiatieven

Het hoeft bij de Groene Helden niet altijd om spectaculaire, unieke of geheel nieuwe projecten te gaan. Wanneer een bestaand goed, maar kleinschalig initiatief door deze wedstrijd verder uitgebreid wordt, is dit initiatief ook een kanshebber! Het gaat om initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Winnaars van vorig jaar zijn o.a. LOCOTuinen Maastricht, De Duurzame Educatieve Speelplaats en Smokkelen en Smullen. Zij lieten zien dat je door samen te werken met ondernemers en bewoners mooie, duurzame en groene initiatieven van de grond kunt tillen. Deze en andere winnaars zijn ook te vinden op www.groeneheldenlimburg.nl.

De tien winnaars treden automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en ze krijgen een insigne en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.

Doe mee!

Heeft u een idee om mee te doen, samen met andere bedrijven, instanties of buurtbewoners? Stuur dan uw projectomschrijving uiterlijk 5 februari 2017 in via het inschrijvingsformulier.

Groene Helden Limburg