LOCOtuinen Maastricht

LOCOtuinen Maastricht

Foto LOCOtuinen: MalleMuze Fotografie

LOCOtuinen (LOkaleCOproductie) heeft in 2016 meegedaan aan de stimuleringsprijs Groene Helden in Limburg. Het was een al bestaande vereniging van 130 ondernemende burgers die samenwerken met boer Freek Mennen. Samen zorgen zij voor een eerlijke en biologische voedselproductie. LOCOtuinen veroverde de eerste plek en is dus de ultieme Groene Held van 2016.

Verbinden van burgers

“LOCOtuinen wilden zich als burgerinitiatief samen met de boer profileren met de hoopvolle boodschap dat met krachtenbundeling van individuele burgers je zelf mooie stappen kunt zetten. Dit heeft namelijk een positieve invloed op je eigen gezondheid, op natuurbehoud en milieuverbetering in je leefomgeving en het creëert meer verbinding tussen burgers” aldus Daan Wierenga – van IJzendoorn, voorzitter van LOCOtuinen. De oogst, lasten, lusten en winst wordt immers tussen alle leden gedeeld.

Effectiever werken is duurzaam

Groene Helden heeft LOCOtuinen veel gebracht. Zo groeien ze door de vele publiciteit nog steeds in leden. Daarnaast heeft LOCOtuinen van het geldbedrag een tractor en aanverwante machines kunnen kopen. De aanschaf van de tractor helpt om effectiever, ecologische groenten te telen. Op korte en langere termijn is de aanschaf van de tractor een noodzakelijke en succesvolle investering.

Een aanrader!

Wij zijn blij om te horen dat Groene Helden zo’n positieve invloed heeft op ondernemers. Zouden jullie het andere bedrijven ook aanraden om mee te doen met Groene Helden in 2017? “Zeker” zegt Daan Wierenga-van IJzendoorn. “De feedback van de jury is erg goed om mee te nemen en van te leren. De prijs stimuleert daarnaast en geeft meer zelfvertrouwen. Ook is de financiële prijs een grote stimulans, in ons geval ter verbetering van de activiteiten en resultaten van LOCOtuinen en de samenwerking met de boer”.

www.locotuinen.nl