Zorgpartijen

Tergooi

Tergooi zet hoog in op duurzaamheid en op het integreren van onze groene omgeving in de zorg. Ze willen op alle mogelijke manieren bijdragen aan een healing environment voor patiénten. Het initiatief voor de Chemotuin, waar mensen hun chemokuur buiten kunnen ondergaan, is daarvan een goed voorbeeld. Lees meer.

Isala

Isala ZwolleDe insteek van de architecten was om een beter-huis te ontwerpen, in plaats van een ziekenhuis. De organische bouwstijl en de groene omgeving moeten het genezingsproces van patiënten versnellen. Er is voor gekozen om een groot ziekenhuis te bouwen, dat klein voelt door de verschillende gebouwen, de zogenaamde vlinders. Lees hier meer.

Reinier de GraafNatuurontdekker

De IVN-Natuurontdekker is een kastje met ontdekcassettes voor naast het ziekenhuisbed. De natuurontdekker is uitgetest op de afdeling Kindergeneeskunde van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. In het kader van het programma Groene Gezonde Ziekenhuizen wordt het gebruik en de waardering van de IVN-Natuurontdekker onderzocht. Tevens wordt gekeken naar eventuee effecten van de IVN-natuurontdekker op het welzijn van de kinderen.