Groen Dichterbij Leiden
Natuur in de Buurt
dinsdag06feb2018

Eerste voorpremière de Wilde Stad voor het groene netwerk in Leiden

Op woensdagavond 31 januari vond in het Kijkhuis in Leiden de eerste voorpremière van de film De Wilde Stad plaats. Het publiek bestond uit mensen die werken aan een groener Leiden. Voorafgaand aan de film werd de nieuwe Doekaart Leiden overhandigd aan wethouder Roos van Gelderen. Met de doekaart kunnen kinderen de stadsnatuur in Leiden beleven.

De voorpremière is georganiseerd om iedereen samen te brengen die bezig is voor een groen en gezond Leiden. Dit gebeurt door veel verschillende initiatieven, zoals de Gagoed-campagne, Groen Dichterbij Leiden, Naar buiten! (regio Leiden) en IVN. Voor- en na de filmvertoning was er ruimte voor mensen van deze initiatieven om ideeën en plannen uit te wisselen. Want samen maken we de stad mooier.

De film De Wilde Stad brengt de stadsnatuur in beeld door de ogen van de wilde dieren die er leven. Voor dieren zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis. De film is een meeslepend verhaal vol avontuurlijke en verrassende ontmoetingen tussen mens en dier. Vanaf 1 maart is de film te zien in de bioscoop. Zie www.dewildestad.nl.

Ontdek de Wilde Stad Leiden met de gratis doekaart

In de film gaat de poes Abatutu op stap in zijn stad en zie je hoe de “wilde dieren” in  Amsterdam leven. Maar in Leiden kun je ook veel ontdekken!  De Doekaart Wilde Stad Leiden kan daarbij helpen. De kaart is gratis af te halen op het Stadhuis en bij het Natuur- en duurzaamheidscentrum Weidezicht (gehuisvest op het erf van de Kinderboerderij in de Merenwijk).

Ga in de voorjaarsvakantie naar de film de Wilde Stad

Nieuwsgierig geworden naar de film? In de voorjaarsvakantie draait de film van woensdag 28 februari t/m zondag 4 maart (15.30 -17.00) in Trianon (Breestraat 31, Leiden). Met de vakantiepas kunnen kinderen korting krijgen.  (€ 6 in plaats van € 9).

Tip:  Op woensdag 28 feb en zondag 4 maart is er om 14.30u een leuk voorprogramma met stadsdieren in Leiden. Aaf Verkade van Onderwater in Leiden laat je kennismaken met Sjakie, de Amerikaanse rivierkreeft.  En er is meer!

Voor meer info: 071-5167711 nde@leiden.nl