Groen Dichterbij Leiden
Vogels
Op
donderdag28jan202119:00

Webinar Nationale Tuinvogeltelling

Op 29, 30 en 31 januari 2021 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Ter voorbereiding op de Nationale Tuinvogeltelling organiseert IVN Natuureducatie in samenwerking met de gemeente Leiden op 28 januari het webinar 'Nationale Tuinvogeltelling'.

De Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels. Lees meer over de Nationale Tuinvogeltelling op de website van de Vogelbescherming.

Programma webinar

  • Nationale Tuinvogeltelling: waarom en hoe werkt het?
  • Vogelvriendelijk inrichten van tuin, balkon en straat
  • Een praktijkcasus van Tuinvogelconsulent Leiden
  • Vogelwerkgroep IVN Leiden

Tijd

  • 19.00 - 20.15u (U kunt vanaf 18.45u inloggen)

Aanmelden en instucties

Sprekers

tuinvogeltelling(Foto: Lars Soerink)

Camilla Dreef is Biologe, onderzoeker, tv-presentator en ambassadeur van de Vogelbescherming. Voor de Vogelbescherming geeft ze lezingen, excursies en maakt ze blogs en vlogs. Daarnaast is ze onder andere bekend van het tv-programma Binnenstebuiten. Tijdens het webinar vertelt ze ons hoe de Nationale Tuinvogeltelling in z'n werk gaat. Daarnaast geeft ze tips over hoe jij jouw eigen tuin, balkon of straat vogelvriendelijk kunt inrichten.

Leonoor Haan is vrijwillig Tuinvogelconsulent bij de Vogelbescherming. Ze is dol op (wilde) bloemen en vogels en is altijd bezig met zaadjes verzamelen en stekken, om zo niet alleen haar eigen tuin, maar ook bermen boomspiegels en andere gemeentegrond zo aantrekkelijk mogelijk te maken vor vogels.
Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maar over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. Lees hierover meer op de website van de Vogelbescherming

Caroline Grimbergen is secretaris van de vogelwerkgroep van IVN Leiden. Lees hierover meer op de website van IVN Leiden

Dit webinar wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie, in samenwerking met de gemeente Leiden en de Vogelbescherming en is onderdeel van het programma Groen Dichterbij dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Provincie Zuid-Holland.

Algemene informatie

dinsdag 28 januari 2020 - 18:45 tot donderdag 28 januari 2021 - 20:15
Locatie: 
Online via Zoom
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image