(Moes)tuinen
Vanaf
zaterdag20jun202014:00

Open Buurttuinendag 2020

20 en 21 juni 2020: Open Buurttuinendag

Er zijn al zo’n 70 groene buurtinitiatieven in Leiden! Geveltuinstraten, kruidentuinen, groene speelplekken en bloem- en moestuinbakken, groene schoolpleinen: er is superveel te zien. Soms op plekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden!
Een aantal buurttuiniers stellen hun groene initiatief open op zaterdag 20 en/of zondag 21 juni, van 14 u tot 16.30. Zij zijn dan aanwezig om bezoekers rond te leiden. Een aantal andere buurttuinen is te bezoeken aan de hand van infopaneeltjes ter plekke. Bezoekers kunnen rondkijken, vragen stellen, en genieten van de gastvrijheid en het enthousiasme van de tuiniers. 

RIVM-richtlijnen

Ook voor deze activiteit moet iedereen zich aan de RIVM-richtlijnen houden. IVN heeft voor bezoekers de aandachtspunten op een rij gezet. De buurttuiniers gaan ervanuit dat iedere bezoeker zich aan die regels houdt. Zij houden zich er ook aan.
Tips & richtlijnen activiteiten t.t.v. corona - voor deelnemers

Alle bezoekinformatie

Op de buurttuinenkaart vind je een overzicht van alle buurttuinen. Met symbolen is aangegeven welke tuinen wanneer geopend zijn. Een korte beschrijving en adresgegevens vind je in het Tuinenoverzicht Open Buurttuinendag Leiden 2020

 
Bij heel slecht weer zijn de rondleiders niet aanwezig.
Ga je bij een tuin op bezoek, let dan op de gelamineerde vlag met het Groen Dichterbij logo. Alle deelnemende tuinen hebben zo’n vlag in de tuin gezet. We hopen dat je de tuin zo makkelijker vindt. 

Groen Dichterbij Leiden

De Open Buurttuinendag wordt georganiseerd door Groen Dichterbij Leiden een project dat groene buurtinitiatieven ondersteunt en stimuleert. Het wordt georganiseerd door IVN, in samenwerking met gemeente Leiden.

vlag groen dichterbij logo

 

  Algemene informatie

  tuinieren
  zaterdag 20 juni 2020 - 14:00 tot 16:30
  en zondag 21 juni 2020 - 14:00 tot 16:30
  Locatie: 
  Buurttuinen Leiden
  Nederland
  Contactpersoon: 
  Google Maps image