Groen Dichterbij Leiden
Natuur in de Buurt
Op
zondag17jun201813:00

Open buurttuinendag

Welkom in de groene stad!

De tuiniers van Leidse groene initiatieven laten je graag hun groene oase zien op zondag 17 juni. Bij de rood gemarkeerde locaties op de kaart zijn tuiniers aanwezig om over de plek en hun werk en belevenissen daar te vertellen. Op de meeste locaties zijn ze er van 13 tot 16 u. Sommige plekken hebben afwijkende tijden, klik daarvoor op het icoontje en bekijk de info over de plek. Je bent van harte welkom.

Verspreid door de stad staan de buurttuiniers klaar om je te ontvangen. Deze initiatieven zijn op de kaart in het rood gemarkeerd. In Katwijk opent het nieuwe initiatief De Stadsboerin de tuinpoorten. In Leiden zijn de Stevens Hof Tuin, de Maredijkbuurttuin, Schooltuin de Zilverdistel, Kwekerij het Zoete Land, Kruidentuin Leiden, Buurttuin Pottenbakkersgang, de Rembrandttuin en de tuin van de Haardstee bij De Trotse Pauw geopend, evenals Voedselbos Okkerheide. Ook is de diervriendelijke tuin van Grace Innemee en Roelant Jonker te bezoeken.

Een buurttuin  bezoeken is leuk! De tuiniers kunnen je vertellen waarom ze hun buurt willen vergroenen en hoe ze dat doen, en wat ze meemaken bij tuinieren in de openbare ruimte, samen met de buurt. Ze kunnen je advies geven als je zelf een idee hebt voor een groenere wijk: afspraken maken over het gebruik van een plek, betrekken van je buren en snel een bloeiende oase maken.

Foto: Buro JP

Algemene informatie

zondag 17 juni 2018 - 13:00 tot 16:00
Kijk op de kaart voor de openingstijden, sommige buurttuinen hanteren andere openingstijden.