Ter inspiratie: initatieven in Leiden

In Leiden zijn ontzettend veel buurtinitiatieven, elk met een andere aanpak en een ander idee. Wil je inspiratie op doen, of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat de buurtinitiatieven in Leiden te bieden hebben? Kijk onderstaande filmpjes hieronder.

Stadstuinderij Het Zoete Land

Het Singelpark van Leiden is een grote aaneengesloten reep groen door de stad. Onderdeel daarvan is de stadstuinderij. Er staan bloemen, kruiden en bijzondere groenten zoals de wortelpeterselie, paarse spruitjes of wonderbonen. Een tuin om overal van te snoepen. Voor het programma Binnenste Buiten van de KRO maakten ze een reportage, kijk de uitzending hier.

Cliviadal

Buurtbewoners realiseerden samen deze zelfontworpen ontmoetingsplek: buurttuin Cliviadal. Dat deden zij met expertise en praktische hulp vanuit de gemeente en een financiële bijdrage van de gemeente en Fonds1818. ”Veel buurtbewoners hielpen mee. Door het samenwerken in de tuin is er nu meer onderling contact in de buurt. Kinderen spelen weer gezellig op het plein, en ook passanten komen nieuwsgierig kijken en een praatje maken.” Kijk de film hier.

Vrij Groen - Kerstbomenasiel

Biodiversiteitstuin Vrij Groen organiseerde in januari 2017 alweer voor de zevende keer het kerstbomenasiel. Iedereen die duurzaam om wil gaan met zijn kerstboom brengt hem in januari naar de tuin en haalt hem aan het eind van het jaar weer op. Kijk hier de aflevering van Omroep West over het kerstbomenasiel.