Groene organisaties en projecten in Leiden

Ideewinkel

Ideewinkel is een Leidse stichting voor duurzame initiatieven, meestal lokaal of regionaal. Onze missie is om mee te werken aan een omgeving waar mensen handelen met respect voor mens en milieu.

Ideewinkel faciliteert duurzame projecten door initiatiefnemers van duurzame projecten de mogelijkheden aan te bieden die de stichting als rechtspersoon heeft. Doel hiervan is dat de duurzame projecten zich meer kunnen concentreren op hun kerntaak. Ze hoeven niet zelf een stichting op te richten en een eigen website te maken. De Ideewinkel kan fungeren als paraplu of koepel voor zulke duurzame initiatieven, en helpen met fondsenwerving, aanvraag van vergunningen e.d.

Het groene Ideecafé is een van de Ideewinkel-projecten. Het is een platform en ontmoetingscentrum voor mensen met duurzame ideeën en initiatieven. Ongeveer één keer per maand is er een Groen Ideecafé. Een aantal Ideecafé’s worden samen met Groen Dichterbij 071 georganiseerd. En, heb je een rechtspersoon nodig voor fondsenwerving o.i.d., voor je groene initiatief? Dan kun je eens gaan praten met de Ideewinkel.

Meer info: www.ideewinkel.nl.

Groene Motor

 

Springzaad

 

Operatie Steenbreek

 

 

Gemeente Leiden

 

IVN Leiden