Groen Dichterbij
Natuur
vrijdag30dec2016

Vijf buurtprojecten in Limburg ontvangen Groene Duim!

In de afgelopen jaren zijn er in Limburg veel buurtinitiatieven ontstaan om de woonomgeving groener en leuker te maken. Sommige mensen maken zich éxtra verdienstelijk voor groene buurtprojecten. Voor deze mensen heeft IVN de Groene Duim in het leven geroepen. Afgelopen week heeft IVN Limburg elke dag een Groene Duim uitgereikt aan deze mensen die zich enorm hebben ingespannen om een groen buurtproject in Limburg tot een succes te maken.

Groene Duimen

Waalheimer Farm in Walem, Zwerfvuilploeg DAC Venlo, Basisschool De Zuidstroom in Venlo, het Elisabethpad in Haelen en Kruiderie Hartwig in Maastricht ontvingen een Groene Duim voor hun inzet. Groen Dichterbij stimuleert straten, buurten of wijken om gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van hun omgeving. IVN wil met het uitreiken van de Groene Duimen de mensen achter de groene buurtinitiatieven in het zonnetje zetten.

De winnaars

De Waalheimer Farm ontving de Groene Duim omdat zij op en rond de boerderij verschillende duurzame, sociale en educatieve activiteiten organiseren, zoals koeknuffelen bij een zorgcentrum, verkoop van verse melk van de tap en boerderijeducatie. Kruiderie Hartwig is een binnenplaats die is omgetoverd tot kruidentuin. Deze biedt plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én stimuleert maandelijks ontmoeting voor de buurt. Nuttig en positief vrijwilligerswerk wordt verricht door de zwerfvuilploeg van Dagactiviteitencentrum in Venlo. Zij zorgen voor een schoner leefmilieu in de buurt.
Basisschool De Zuidstroom uit Venlo heeft het Cradle to Cradle concept in (bijna) alle facetten doorgezet. Op deze manier wordt kinderen (én hun ouders) al jong geleerd hoe ze duurzaam met de natuur kunnen omgaan. Tot slot willen de initiatiefnemers van het Elisabethpad in Haelen bezoekers van de tuinen en bewoners van het St. Elisabeth Klooster in de nabije toekomst een toegangspoort bieden tot de tuinen. Bezoekers krijgen zo de ruimte om elkaar te ontmoeten en te genieten van de mooie kloostertuinen!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Allemaal ontvangen zij een cheque en een certificaat als waardering voor hun inspanningen!