Groen Dichterbij
Natuur in de Buurt
Vanaf
dinsdag09okt201819:00

Tuinieren voor beginners

Lukt het maar niet om een start te maken in uw tuin omdat u van gekkigheid niet weet waar u moet beginnen? Met een cursus tuinieren voor beginners krijgt u de basis en motivatie mee.

 Voor iedereen die iets met groen heeft maar meer ervaring wil opdoen om dit te kunnen toepassen in eigen omgeving bieden wij een workshop tuinieren voor beginners aan, waarin wij de nadruk leggen op het vergroten van de biodiversiteit in uw eigen buitenruimte. Ook zullen wij aandacht besteden aan de positieve invloed die bezig zijn met groen kan hebben op uw omgeving.

Het programma bestaat uit 3 workshops, die ook los te volgen zijn:

Workshops

  • 9 oktober: Bij de eerste opkomst krijgt u een Introductie op de voordelen van tuinieren en de verschillende natuurbeelden. Daarna wordt er gekeken welk natuurbeeld het beste bij u en uw buitenruimte past. Als voorbereiding op de volgende workshops wordt er aandacht besteed aan de inrichting van uw persoonlijke buitenruimte.
  • 23 oktober: Tijdens deze workshop leert u zaaien, poten, oogsten en wordt er aandacht besteed aan de verzorging van de planten in uw omgeving. Aan het einde mogen de geplante zaadjes mee worden genomen! Zo kunt u zien in de loop van de week hoe het plantje ontkiemt.
  • 30 oktober: Na de terugkoppeling op de voorgaande workshops zal een wandeling door de buurt worden gemaakt. Tijdens deze wandeling zal duidelijk worden hoe uw tuin kan bijdragen aan de stedelijke biodiversiteit, ook zal er aandacht worden besteed aan het opzetten van eigen buurtinitiatieven.

De workshops sluiten op elkaar aan maar kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.

Praktische gegevens

Alle workshops zijn van 19.00 - 20.30 en vinden plaats in Buurthuis onder de Schie, Rotterdamseweg 521a, 2628 AC, Delft. Alle materialen worden door ons verzorgd.

Aanmelden: t/m vrijdag 5 oktober
Via:
tuinierenvoorbeginners.ivn@gmail.com

Entree: gratis

Algemene informatie

dinsdag 9 oktober 2018 - 19:00 tot dinsdag 30 oktober 2018 - 20:30
Locatie: 
Rotterdamseweg 521a
Delft
Nederland
Google Maps image