Groen Dichterbij
Duurzaamheid
Op
dinsdag21apr202019:30

Inspiratie-webinar Steenbreek

Hoe maak je tuinen klimaatbestendig?

Wil jij jouw gemeente of buurt groener en biodiverser maken? Werk je voor de gemeente, of wil jij als hovenier, buurtbewoner of enthousiasteling ambassadeur zijn voor jouw buurt? Meld je dan aan voor de eerste inspiratie-webinar Steenbreek op 21 april. 

Aanmelden en instructies

Als wij onze steden willen aanpassen aan klimaatverandering, is de inrichting van tuinen daarvoor belangrijk. Tuinen kunnen helpen om het water van plensbuien op te vangen en ons koel houden in hittegolven. Maar hoe maak je tuinen klimaatbestendig? Margareth Hop gaat in op de bomen, heesters en vaste planten die daarvoor geschikt zijn. Ze geeft voorbeelden en legt uit welke eigenschappen belangrijk zijn voor klimaatbestendigheid, zoals droogtetolerantie, tolerantie voor tijdelijk onder water staan en een goed koelend vermogen. Hoe kom je erachter welke planten goed zijn en hoe pas je die toe in de praktijk? We hoeven daarvoor niet heel andere planten te gaan gebruiken dan we nu doen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met een slimme keus uit ons huidige sortiment tuinen prima in te richten zijn met het oog op het nieuwe klimaat.

Programma

  • Een digitaal welkom
  • Margareth Hop over klimaatbestendige tuinen
  • Vraag & antwoord

Over Margareth Hop

Margareth Hop is opgeleid als plantenveredelaar aan de universiteit van Wageningen en werkte ruim 20 jaar bij het praktijkonderzoek van Wageningen UR (PPO) aan boomkwekerijgewassen. Voor Actifolia geeft Margareth regelmatig lezingen en staat bekend als enthousiaste spreker, die vooral aan de hand van foto’s haar verhaal vertelt. (www.actifolia.nl

Tijd

  • 19.30-20.30u (U kunt vanaf 19.15u inloggen)

Er zijn een beperkt online plekken beschikbaar en daarom is aanmelden vereist. Voor het aanmelden en de technische instructies klikt u op onderstaande knop.

Aanmelden en instructies

Een reeks webinars over Steenbreek?

Bij voldoende animo wordt een serie webinars gemaakt rond het onderwerp Steenbreek. Zodra de beperkende maatregelen voor fysieke bijeenkomsten opgeheven zijn, nodigen we alle deelnemers aan de webinars uit voor een  inspiratiebijeenkomst in Leiderdorp. Tijdens deze nog in te plannen bijeenkomst staat uitwisselen van kennis centraal. 

Dit webinar wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie, in samenwerking met Operatie Steenbreek en de gemeentes Leiden, Leiderdorp en Rijswijk. Het webinar is onderdeel het programma Groen Dichterbij en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland. 

Algemene informatie

dinsdag 21 april 2020 - 19:30
Locatie: 
Online via Zoom
Nederland