Groen Dichterbij
Natuur in de Buurt
Op
donderdag19sep201919:30

Goed Ideecafé: Bloeiende geveltuinen en boomspiegels

Een weelderige groene straat, een aantrekkelijk plekje vlak voor je deur: bloemen en planten in een geveltuin of rond een boom kunnen veel betekenen. Voor jou, voor je buren, voor vlinders en bijen... Wil jij weten hoe je het beste zoiets aanlegt, alleen of samen met je buren? Kom dan naar de informatieve avond over geveltuinen en boomspiegels op donderdag 19 september van 19.30 tot 21.30. Georganiseerd door Groen Dichterbij Leiderdorp in het Milieu Educatief Centrum aan de Van Diepeningenlaan 110E. 

Foto: Buro JP

Aanmelden

Tips en trucs

Er komt aan de orde aan welke voorwaarden een tuintje moet voldoen, hoe de grond behandelt wordt,  welke planten geschikt zijn en welk onderhoud nodig is. Alle tips en trucs komen in één avond bij elkaar. Een ervaren geveltuineigenares vertelt hoe het haar vergaan is, waar ze tegen aangelopen is en wat het haar en haar buren oplevert.

Demonstratie vermeerderen van vaste planten

Tot slot is er een demonstratie over het vermeerderen van vaste planten: stekken, scheuren en afleggen. Alle deelnemers kunnen zo een plant mee naar huis nemen, evenals de informatie van het Ideecafé op papier.

Praktische informatie

  • Datum: 19 september 2019
  • Tijd: De deur is vanaf 19.00 u open voor alle geïnteresseerden.
  • Locatie: Milieu Educatief Centrum aan de Van Diepeningenlaan 110E. 

Algemene informatie

donderdag 19 september 2019 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Milieu Educatief Centrum
Van Diepeningenlaan 110E
Leiderdorp
Nederland
Google Maps image