Voor organisaties

We hebben een nieuwe website!

Klik hier om de informatie voor organisaties te bekijken op de nieuwe website

Veel jongeren dragen graag bij aan natuurbehoud en een duurzame wereld, maar weten lang niet altijd waar of hoe ze dit kunnen doen. Tegelijkertijd zijn veel groene en duurzame organisaties op zoek naar deze ‘missende generatie’.

Het Groen Traineeship biedt een unieke mogelijkheid waarbij de eigen leerweg én de uitvoering van een concreet project centraal staan. Inmiddels hebben meer dan 200 deelnemers impact gemaakt in uiteenlopende projecten zoals het planten van voedselbossen, het monitoren van jonge paling, bewustwordingscampagnes voor het klimaat, en het organiseren van kleine en grote evenementen in de natuur zoals de Natuurwerkdag.

Kun je wel wat extra slagkracht gebruiken in (een gedeelte) van je project? Wil je sterk gemotiveerde jongeren (16-27 jaar) met verschillende achtergronden betrekken bij je organisatie en meer leren over hoe je dit aanpakt? En vind je het leuk om jongeren een dag per week voor een periode van enkele maanden te begeleiden? Dan is een project indienen binnen het programma Groen Traineeship helemaal iets voor jou! Alle organisaties kunnen een project indienen. Heb je interesse? Meer informatie kun je in de brochure vinden.