Stage groen traineeship: communicatietalent

Aantal uur      24 tot 36
Duur stage     Minimaal 3 maanden 
Locatie            Amsterdam         
Startdatum     beschikbaar vanaf september 2020       

Wil jij meedraaien in het team dat het landelijke Groen Traineeship organiseert? 

IVN Landelijk is op zoek naar een stagiair die met zijn/haar expertise het landelijk programmateam van het Groen Traineeship ondersteunt.

Wat ga je doen?

Binnen deze stage werk je mee aan het opzetten en uitvoeren van het Groen Traineeship. Denk daarbij aan het meehelpen met de werving en aanmeldprocedure, het organiseren van landelijke dagen voor trainees, het organiseren van trainingen voor projectleiders en mentoren, het ondersteunen van de communicatie, en het meedenken over de vormgeving en invulling van het project. Ook doe je ervaring op in het aansturen van een groep jongeren. De werkzaamheden zijn dus erg afwisselend en uitdagend. Tijdens je stage werk je veel samen met andere jongeren en verschillende professionals. 
 

Jouw Profiel 

 • Je volgt een hbo/wo studie. We zien mogelijkheden voor allerlei studierichtingen;

 • Je bent creatief, sociaal en communicatief vaardig;

 • Je bent leergierig, proactief, enthousiast en zelfstandig, maar ook een teamplayer;

 • Je wilt je graag inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland;

 • Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat andere jongeren het beste uit hun Groen Traineeship kunnen halen. 


Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Werkervaring en een netwerk binnen verschillende grote groene organisaties in Nederland;  
 • Binnen deze stage is veel ruimte voor eigen interesses en leerdoelen. Je werkzaamheden zijn zowel op strategisch als praktisch gebied;
 • Gratis toegang tot de Hortus Botanicus in Amsterdam;
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad! Goed bereikbaar met OV, vlakbij centraal station;
 • Een stagevergoeding.

 

De organisatie(s)

Het Groen Traineeship is een samenwerking tussen 7 groene organisaties; Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, LandschappenNL, SoortenNL, Milieudefensie, VBNE en IVN Natuureducatie. Elk van deze organisaties spant zich in voor de natuur van Nederland, maar allemaal op hun eigen manier. Binnen het Groen Traineeship krijgen jongeren de ruimte om aan de slag te gaan met projecten binnen deze verschillende organisaties.

Je standplaats is bij IVN Natuureducatie. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes om mensen en natuur dichter bij elkaar te brengen. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF of max 3 min. video o.v.v. ‘Stage Groen Traineeship’ ter attentie van Ilja Beudel naar i.beudel@ivn.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ilja Beudel (i.beudel@ivn.nl of 06- 19945391)

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.

De door jou aan IVN  verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de stage gekregen en ga je aan de slag bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je stagedossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.