Stage Groen Traineeship

Stage Groen Traineeship: Communicatietalent (Amsterdam/Driebergen)

Aantal uur                             24 tot 36 uur

Duur stage                            Minimaal 3 maanden

Locatie                                  Amsterdam/Driebergen

Startdatum                           September 2021         

Wil jij meedraaien in het team dat het landelijke Groen Traineeship organiseert?

IVN Landelijk is op zoek naar een stagiair die met zijn/haar expertise het landelijk programmateam van het Groen Traineeship ondersteunt. Binnen deze stage werk je mee aan het opzetten en uitvoeren van het Groen Traineeship. Denk daarbij aan het meehelpen met de werving en aanmeldprocedure, het organiseren van landelijke dagen voor trainees, het organiseren van trainingen voor projectleiders en mentoren, het ondersteunen van de communicatie en het bijhouden van de social media kanalen. Ook speel je een belangrijke rol in het jongerenpanel van het Groen Traineeship. Ten slotte doe je ervaring op in het aansturen van een groep jongeren. De werkzaamheden zijn dus erg afwisselend en uitdagend. Tijdens je stage werk je veel samen met andere jongeren en verschillende professionals.

Jouw Profiel

 • Je volgt een hbo/wo studie. We zien mogelijkheden voor allerlei studierichtingen, met name communicatie, marketing en eventmanagement;
 • Je bent creatief, sociaal en communicatief vaardig;
 • Je bent leergierig, proactief, enthousiast en zelfstandig, maar ook een teamplayer;
 • Je wilt je graag inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland;
 • Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat andere jongeren het beste uit hun Groen Traineeship kunnen halen.

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Werkervaring en een netwerk binnen verschillende grote groene organisaties in Nederland; 
 • Binnen deze stage is veel ruimte voor eigen interesses en leerdoelen. Je werkzaamheden zijn zowel op strategisch als praktisch gebied;
 • Gratis toegang tot de Hortus Botanicus in Amsterdam;
 • Verschillende inspirerende werkplekken, afhankelijk van RIVM-richtlijnen;
 • Een stagevergoeding.

De organisatie(s)

Het Groen Traineeship is een samenwerking tussen 7 groene organisaties; Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, LandschappenNL, SoortenNL, Milieudefensie, VBNE en IVN Natuureducatie. Elk van deze organisaties spant zich in voor de natuur van Nederland, maar allemaal op hun eigen manier. Het Groen Traineeship is voor alle jongeren die ambitie hebben om later in het groene werkveld aan de slag te gaan, of hier nu ervaring op willen doen. Binnen de stage kom je in contact met professionals uit al deze organisaties.

 

Je standplaats is bij IVN Natuureducatie. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes om mensen en natuur dichter bij elkaar te brengen. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF of max 3 min.video o.v.v. ‘Stage Groen Traineeship’’ naar j.buis@ivn.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joris Buis (j.buis@ivn.nl of 06- 50271737)

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.

 

De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de stage gekregen en ga je aan de slag bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je stagedossier.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.