Groen Traineeship
Groen Traineeship
woensdag16jun2021

Groene organisaties opgelet! Dien je project in voor het Groen Traineeship

Deze zomer kun je alvast nadenken over het indienen van een project voor het Groen Traineeship. In februari 2022 start er namelijk weer een nieuw blok! Wist je dat je project deels gefinancierd wordt door het Groen Traineeship?

Wil je graag een project indienen voor blok 8 (26 feb-2 jul 2022) dan kan dat door het onderstaande format in te vullen en deze te sturen naar info@groentraineeship.nl. Een format voor de begroting volgt later. De deadline voor de conceptversie van het inhoudelijke projectvoorstel is op 1 oktober en voor de definitieve versie op 29 oktober.

Projectvoorstel format

Wat is het Groen Traineeship?

Veel jongeren vinden natuurbehoud en een duurzamere wereld belangrijk. Toch weten zij niet altijd hoe hier invulling aan te geven. Het Groen Traineeship biedt de oplossing! In verschillende toffe projecten werken jongvolwassenen (veelal 20+) aan hun persoonlijke ontwikkeling terwijl zij zich inzetten voor de natuur. Zo leren zij groene organisaties beter kennen die op hun beurt extra slagkracht erbij krijgen en weer leren van de frisse blik van deze jongeren. Bekijk ook de brochure voor meer informatie.

groen traineeship brochure

Samenwerken met andere groene organisaties

Het Groen Traineeship is een uitgelezen kans om te netwerken en samen te werken met andere groene organisaties. Het is een optie om in samenwerking met projectorganisaties zoals IVN en provinciale landschapsbeheerorganisaties een project indienen. Of bijvoorbeeld met terreinbeheerders zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer of gemeentelijke NME-centra. Samenwerkingsprojecten hebben een streepje voor in de beoordeling.

Uitnodiging: inspiratiesessie 14 september

Tijdens de inspiratiebijeenkomst op dinsdag 14 september van 15:30-17:00 vertellen we je graag alle ins en outs over het Groen Traineeship. Wil je hierbij aanwezig zijn, stuur dan een mailtje naar m.versteeg@ivn.nl