Groen Traineeship
IVN
woensdag01jul2020

De derde Landelijke Dag van het Groen Traineeship: online, maar minstens zo geslaagd

Op zaterdag 20 juni logden ruim 90 trainees in voor de online landelijke dag van het Groen Traineeship. Trainees van zowel het afgelopen blok als het zomerblok waren aanwezig om hun traineeship feestelijk te starten óf af te sluiten. Het Groen Traineeship bestaat uit tal van projecten waarin Groene Trainees tussen de 16 en 30 jaar groepsgewijs samenwerken, bijvoorbeeld om de paling te redden, een Tiny Forest aan te planten of andere jongeren te betrekken bij natuur en milieu.

Van survival tot zero-waste leven

Corona gooide roet in het eten voor onze fysieke landelijke dag, maar de trainees lieten zich niet tegenhouden en switchten in korte tijd van een fysieke dag naar een geheel online programma. De trainees die de dag organiseerde hadden verschillende interessante sprekers en workshops geregeld: van survival tot zero-waste leven. En als afsluiter een heuse online pubquiz. Kortom, het programma bood voor ieder wat wils. Na afloop was dan ook iedereen het erover eens: dit was een geslaagde gezamenlijke afsluiting voor de trainees uit blok 2 én een ideaal begin voor de nieuwe trainees van blok 3.

Groen Traineeship blok 3

In de zomer starten er weer vijf Groen Traineeship projecten. Ongeveer 50 jongeren gaan zich inzetten voor natuur en milieu in Nederland. Ze gaan bijvoorbeeld een vogelcursus ontwikkelen, een online verkiezingstour opzetten of zich hard maken voor de vlinders in Nederland. De trainees krijgen de komende periode een inkijkje in de groene wereld en vergroenen hun CV. Door corona zijn de projecten anders of online ingericht, maar daar is het enthousiasme niet minder om. Het belooft een groen en leerzame zomer te worden!

Samenwerkingsverband

Het Groen Traineeship een samenwerkingsverband tussen Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL. Het initiatief geeft invulling aan de maatschappelijke diensttijd. Met de maatschappelijke diensttijd (MDT) investeert het kabinet in de talenten en inzet van jongeren die vrijwillig iets doen voor de samenleving. Het doel van deze investering is het versterken van de samenleving en jongeren in staat te stellen om maatschappelijke impact te hebben.

Meer weten over Groen Traineeship