Groen Traineeship
Groen Traineeship
Vanaf
zaterdag25sep202100:00

Versterk de biodiversiteit in de stadswijngaard Wijn van Bret!

Je kruipt in de rol van consultant en gaat aan de slag met de vraag: hoe kan de stadswijngaard Wijn van Bret de biodiversiteit versterken?

Tijdens dit project kruip je in de rol van consultant en ga je samen met andere trainees aan de slag met de vraag: hoe kan de stadswijngaard Wijn van Bret de biodiversiteit versterken?

Over de stadswijngaard

De Amsterdamse stadswijngaard Wijn van Bret is onderdeel van de tuin van Bret. De stadswijngaard heeft een oppervlakte van +/- 1200 vierkante meter en wordt onderhouden door een groep van 70 deelnemers die ieder 10 stokken leasen.

Over het project

Het doel van het project is om de stadswijngaard Wijn van Bret te adviseren hoe ze op een praktische en haalbare manier de biodiversiteit in hun wijngaard (en omstreken) kunnen vergroten.

Samen met andere trainees ga jij aan de slag met de vraag: hoe kan de stadswijngaard Wijn van Bret de biodiversiteit versterken? Op basis van een werkbezoek en interviews met de vrijwilligers bedenk je creatieve en praktische adviezen die je aan het eind van het traineeship presenteert aan de stadswijngaard Wijn van Bret. Uiteraard word je hierin begeleid en krijg je o.a. verschillende consultancy workshops en trainingen.

Kortom, wil jij samen met andere trainees de stadswijngaard helpen? En tegelijkertijd ook werken aan je eigen onderzoek-, presentatie- en consultancy- skills? Dan is dit traineeship echt iets voor jou!

In het kort: jouw inzet

 • Je werkt in een actief en gemotiveerd team met 3 andere trainees.
 • Samen met jouw groepje gaan jullie aan de slag met de vraag: Hoe kan de Stadswijngaard Wijn van Bret de biodiversiteit versterken?
 • Bedenken van creatieve en praktische adviezen, die je aan het eind van het traineeship samen met de andere groepen presenteert aan de stadswijngaard Wijn van Bret.
 • Verder ga je mee op verschillende ‘fieldtrips’ naar bijvoorbeeld de Roze Bunker of op safari door het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

In het kort: jouw impact

Je biedt Stadswijngaard Wijn van Bret de helpende hand door inzichtelijk te maken wat de impact van de wijngaard is op biodiversiteit en door creatieve en praktische oplossingen te bedenken. Deze oplossingen zullen uiteraard impact blijven maken, ook als je traineeship is afgelopen.

Wanneer?

Elke donderdag vanaf 25/09/2021 tot 26/02/2022

Van 09:30 tot 16:30

Locatie

Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam &

Stadswijngaard Wijn van Bret

Over de organisatie

TheRockGroup werkt op verschillende niveaus om de transitie naar een duurzame economie en samenleving te realiseren. Al onze diensten zijn gefocust op het helpen van verschillende stakeholders om een proactieve rol op te pakken in deze transitie. Onze diensten bestaan uit het werken met:

 • Innovators die werken op microniveau om aan te tonen dat er alternatieve oplossingen mogelijk zijn;
 • Toonaangevende organisaties in onze economie die zich realiseren dat onze huidige bedrijfsvoering moet veranderen;
 • Educatieve instellingen die individuen en organisaties inspireren en praktisch in staat stellen om een proactieve rol op te pakken in de duurzaamheidstransitie.

Zo werken wij op micro, meso en macro niveau aan de transitie naar een duurzame economie en samenleving.

Wat bieden wij?

Het Groene Traineeship geeft jou:

 • een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een landelijke projectorganisatie op het gebied van natuur, educatie en duurzaamheid;
 • professionele begeleiding;
 • samenwerken met een groep van 10 tot 15 trainees
 • relevante trainingen en workshops;
 • een upgrade van je netwerk;
 • een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;
 • de mogelijkheid ideeën om te zetten in uitvoering;
 • een reiskostenvergoeding.

Dus ben jij?

 • Tussen de 16 en 27 jaar oud?
 • Beschikbaar van september 2021 t/m februari 2022?
 • Klaar om jouw impact te vergroten?

Meld je dan nu aan!

Let op: Door op bovenstaande knop te klikken word je doorgestuurd naar Deedmob, waar jij je kunt aanmelden. Soms kan Deedmob de website vertalen naar het Engels, maar dit kun je zelf onderaan terugzetten naar Nederlands.

Contact

Heb jij vragen over dit specifieke project die hier niet beantwoord worden? Dan kun je contact opnemen met projectleider Joris den Boer via:

joris.den.boer@therockgroup.biz 

Meer weten over wat het Groen Traineeship inhoudt? Klik dan op onderstaande knop!

Over Groen Traineeship

Algemene informatie

zaterdag 25 september 2021 - 00:00 tot zaterdag 26 februari 2022 - 00:00
Locatie: 
Koninklijk Instituut voor de Tropen
Mauritskade 63
1092AD Amsterdam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image