Groen Traineeship
Groen Traineeship
Vanaf
zaterdag05mrt202211:00

Kernteam Groen Traineeship

Bouw mee aan een jonge landelijke natuurbeweging!

Voor het oplossen van de biodiversiteitscrisis en het klimaatprobleem hebben we heel erg veel jonge mensen nodig. Jongeren zoals jij die aan de slag willen voor een groene en duurzame toekomst. Jij kunt helpen door je aan te sluiten bij het kernteam van het Groen Traineeship. Jij gaat met een leuk team één dag per week aan de slag om nóg meer jongeren te inspireren en te werven om concreet in actie te komen.

Bij het Kernteam kun je:

 • Je innerlijke reiziger blij maken. Je doorkruist Nederland om verschillende Traineeship projecten te bezoeken. Daar maak je promotiefilmpjes of andere toffe content waarmee je andere jongeren stimuleert om ook actief te worden.
 • Je creatieve talenten en originaliteit inzetten om zoveel mogelijk jongeren bekend te maken met onze groene boodschap.
 • Het organisatiebeest in je loslaten. Help met het organiseren van een landelijk evenement voor meer dan 50 deelnemers op 2 juli 2022.
 • Je sociale kant de vrije hand geven door te werken aan het diverser en inclusiever maken van groene organisaties, te beginnen bij het Groen Traineeship.
   

In het kort: jouw inzet

Je bouwt mee aan een jonge landelijke natuurbeweging. Jij verbindt jongeren met natuur- en milieuorganisaties, zodat de honderden trainees die we opleiden tijdens- en ná hun traineeship volle bak voor groene impact gaan!

Communicatieteam

Je bent het gezicht van het Groen Traineeship. Je gaat als vertegenwoordiger van groene jongeren op bezoek bij de verschillende Groen Traineeship-projecten, steekt de groene handen uit de mouwen en verzamelt content voor de socials en andere kanalen. Dit zodat nóg meer jongeren in actie komen voor natuur en milieu.

Je denkt en helpt ook mee over de promotiestrategie en gaat op bezoek bij scholen en organisaties. Een lekker compleet plaatje dus waarmee je ook de deur uit gaat!

Event team

Train je organisatie-skills en realiseer samen met je team en de professionals van groene organisaties een inspirerende landelijke dag voor meer dan 50 nieuwe trainees. Creëer samen het programma met superchille workshops en lezingen, zoek de juiste mensen, reis naar mooie plekken voor de ideale locatie en zorg voor een onvergetelijke ervaring. Ook zorg je ervoor dat iedereen de kans krijgt een mooi en vooral groen netwerk op te bouwen.

Ontbubbelteam

Om échte impact te kunnen maken is het belangrijk dat iedereen meedoet! Ook jongeren die nu nog niet zo bezig zijn met onze groene missie, bijvoorbeeld in de grote steden. Je gaat aan de slag om een zo divers mogelijke groep jongeren te werven. Bouw strategische professionele contacten op, organiseer leuke activiteiten en werf nieuwe doelgroepen! Ga jij de groene wereld ontbubbelen? 

Kernteam Groen Traineeship 2021

In het kort: jouw inzet

Je bouwt mee aan een community van groene talenten, die samen een vuist kunnen maken voor de natuur en een duurzame toekomst.

Wanneer?

Op 5 maart maken we middels een landelijke startdag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland. Vanaf deze startdag t/m 29 juni werk je één dag per week aan het traineeship. We zullen elke maandag bij elkaar komen. Hiervan zal een deel fysiek zijn en onder begeleiding van het landelijke programmateam. Later zal je met het team meer zelfstandig werken.

Locatie

Je komt wekelijks samen, afwisselend bij verschillende organisaties van Groen Traineeship. De hoofdlocatie is in Amsterdam op het hoofdkantoor van IVN Natuureducatie. Een prachtige locatie om te werken, centraal gelegen en met uitzicht op de Hortus Botanicus.

Uiteraard houden we tijdens dit project rekening met de geldende coronamaatregelen.
 

Over de organisatie

Het Kernteam wordt begeleid door het landelijke programmateam van het Groen Traineeship en TheRockGroup. 

Het Groen Traineeship is een samenwerking van tien natuur- en milieuorganisaties in Nederland. Dit zijn de kernpartners: (IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland, NIVON/NIVON JONG, Vereniging van Bos- en Natuureigenaren (VBNE)). Het landelijk programmateam is de landelijke trekker van het Groen Traineeship. Het programmateam bestaat uit verschillende medewerkers van deze kernpartners.

TheRockGroup is een consultancybureau dat op verschillende niveaus werkt om de transitie naar een duurzame economie en samenleving te realiseren. Al onze diensten zijn gefocust op het helpen van verschillende stakeholders om een proactieve rol op te pakken in deze transitie. Onze diensten bestaan uit het werken met:

 • Innovators die werken op microniveau om aan te tonen dat er alternatieve oplossingen mogelijk zijn;
 • Toonaangevende organisaties in onze economie die zich realiseren dat onze huidige bedrijfsvoering moet veranderen;
 • Educatieve instellingen die individuen en organisaties inspireren en praktisch in staat stellen om een proactieve rol op te pakken in de duurzaamheidstransitie.

Zo werken wij op micro, meso en macroniveau aan de transitie naar een duurzame economie en samenleving.

Het Groen Traineeship biedt jou:

 • Een concreet project bij een natuur- of duurzaamheidsorganisatie;
 • Professionele begeleiding;
 • Diverse trainingen en workshops;
 • De mogelijkheid écht impact te maken voor een betere toekomst;
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan;
 • Een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;
 • Een certificaat om je CV te vergroenen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Je komt wekelijks samen, afwisselend bij verschillende organisaties van Groen Traineeship. Dé kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen;
 • De hoofdlocatie is in Amsterdam in het hoofdkantoor van IVN Natuureducatie bij de Hortus en bij de Rock Group Consultancy in het Koninklijk Instituut voor de Tropen;
 • Je krijgt gratis toegang in de Hortus Amsterdam;
 • Je werkt in een professioneel team en krijgt verantwoordelijkheden op inhoud, financiën en communicatie;
 • Je werkt in opdracht van het Landelijk Programmateam van Groen Traineeship en krijgt regelmatig feedback van de projectleider(s);
 • Een netwerk upgrade bij dé groene jongerencommunity en duurzaamheid professionals;
   

Interesse?

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Wil je meebouwen aan een community van groene talenten, die samen een vuist maken voor de natuur en een duurzame toekomst? Dan is dit traineeship echt iets voor jou. 

Meld je aan voor het GT Kernteam

Algemene informatie

maandag 10 januari 2022 - 16:08
Locatie: 
Kantoor IVN Amsterdam
Plantage Middenlaan 2C
1018 DD Amsterdam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image