Groen Traineeship
Vanaf
zaterdag05mrt202211:45

Groen Traineeship IVN - Nature Bits

Nature Bits: duurzaam voedsel midden in de natuur

Wil jij anderen laten zien hoe belangrijk een duurzame voedselproductie voor de natuur is, en hen hierin meenemen door het bedenken van leuke en inspirerende leeractiviteiten? Dan is het Groen Traineeship ‘Nature Bits’ iets voor jou!

De verduurzaming van ons voedsel is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Of je het nu hebt over stikstof, verdroging, insectensterfte, de kap van het regenwoud of klimaatverandering, de intensieve landbouw heeft hier een belangrijk aandeel in. Tegelijkertijd staat voedselproductie ver van ons af, we halen het tamelijk gedachteloos uit de supermarkt. Weinig staan er nog bij stil dat al ons voedsel afkomstig is uit de natuur, en dat we daarmee ook afhankelijk zijn van die natuur. IVN Natuureducatie wilt daarom Nature Bits aanbieden in het thema Natuur & Voedsel. Om die reden is IVN op zoek naar enthousiaste trainees om een Nature Bit programma te ontwikkelen met korte educatieve workshops dat geheel in het teken van Natuur & Voedsel staat.

Meld je aan!

 

Nature Bits

Nature Bits is een relatief nieuw aanbod van educatieve activiteiten van IVN Natuureducatie. Nature Bits zijn korte leerervaringen in de natuur, georganiseerd door en voor jongeren. Tijdens een Nature Bit doen deelnemers niet alleen een heleboel natuurkennis op, maar werken zij bijvoorbeeld ook aan nieuwe skills, persoonlijke ontwikkeling én hoe zij impact kunnen maken voor een groene en duurzame toekomst. Na afloop gaan zij geïnspireerd naar huis, met honger naar meer kennis en gemotiveerd om het verschil te maken! Jongeren krijgen van IVN de middelen aangereikt om zélf een Nature Bit te organiseren, en zo steeds meer jongeren mee te nemen in de Nature Bits beweging. Door Nature Bits hoopt IVN steeds meer jongeren te inspireren om zich in te zetten voor de natuur. 

Nature Bits vallen altijd binnen een actueel natuurthema. Zo zijn er al Nature Bits in de thema’s Stadsnatuur, Natuur & Gezondheid, Rewilding en Dark Sky, maar daar wilt IVN een aantal nieuwe thema’s aan toevoegen. 

Kortom: Wil jij je helemaal in het thema Natuur & Voedsel verdiepen, en andere jongeren inspireren om hier meer over te leren, en weet jij dit om te zetten naar leuke en leerzame activiteiten voor jongeren? Dan is dit traineeship helemaal iets voor jou! 

In dit Groen Traineeship ga je:

 • Bestaande Nature Bits bijwonen;
 • Kennismaken met de organisatiestructuur van IVN Natuureducatie;
 • Workshops volgen over o.a. visual changemaking en teamrollen;
 • Een Nature Bit programma ontwikkelen in het thema Natuur & Voedsel;
 • Educatieve workshops, trainingen en andere programmaonderdelen ontwikkelen over Natuur & Voedsel
 • Een Nature Bit programma uittesten door deze zelf te organiseren en uit te voeren. 

In het kort: jouw inzet

 • Je verdiepen in het thema Natuur en Voedsel;
 • Het vergroten van je educatieve vaardigheden;
 • Vaardigheden opdoen in het ontwerpen van een educatieve ervaring;
 • Organisatorische vaardigheden ontwikkelen door een Nature Bit in uitvoering te brengen;
 • Didactische vaardigheden in de praktijk brengen door het geven van een eigen workshop of training.

In het kort: jouw impact

Nature Bits is een nieuw programma van IVN Natuureducatie. Met dit programma willen wij jongeren aan het roer zetten, zodat zij hun eigen beweging kunnen creëren. Daarnaast willen wij met Nature Bits een brede groep jongeren betrekken – van jongeren die al veel weten van de Natuur, of juist minder. Wil jij graag verschillende jongeren betrekken bij de natuur, en hen laten zien hoe mooi de natuur is? Doe dan mee!

Wanneer?

Op 5 maart maken we middels een landelijke startdag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland. Vanaf deze startdag t/m eind juni werk je één dag per week aan het traineeship. We komen elke woensdag bij elkaar.

Locatie

De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op het kantoor van IVN Gelderland in Arnhem. De workshops en externe bijeenkomsten kunnen op een andere locatie plaatsvinden. Wij zullen dit na aanvang van het Groen Traineeship z.s.m. communiceren.

Uiteraard houden we tijdens dit project rekening met de geldende coronamaatregelen.

Meld je aan!

Algemene informatie

zaterdag 5 maart 2022 - 11:00
Locatie: 
Arnhem IVN kantoor
Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image