Groen Traineeship
Groen Traineeship
Vanaf
zaterdag25sep202110:00

Geef toekomstige generaties een groene stem

In ’Geef Toekomstige Generaties een groene stem!’ ga je op onderzoek uit wat het betekent om een goede voorouder te zijn. Het Lab Toekomstige Generaties (Lab TG) leert je om je in te leven in de mooist mogelijke toekomst voor toekomstige generaties. Hoe ziet de toekomst er dan uit en welke keuzes kunnen we nu maken om die te bereiken? 

Het Lab TG traint je in het gebruiken van speciale tools zodat je nu al volgende generaties een stem kan geven. Je ontmoet de Waarnemend Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties en gaat in gesprek met andere inspirerende mensen van het Lab TG. Je krijgt de kans je te verdiepen in inzichten over een natuurinclusieve en duurzame samenleving. Oftewel, je leert een goede voorouder te zijn!

Met deze kennis ga jij het Lab TG helpen met het ontwikkelen van een jongerenprogramma. Dat is hard nodig, want dat is er nog niet! Je volgt met de hele groep trainingen, en je ontmoet interessante sprekers. Natuurlijk is er tijd voor teambuilding. Je kiest een deelproject dat bij jou past en gaat in dat team aan de slag. Op sommige dagen gaan we op pad, bijvoorbeeld naar de Waddenzee, waar je meer leert over het werk van het Lab TG.

In het kort jouw inzet:

Je helpt het Lab TG met het ontwikkelen van een jongerenprogramma.

Dat ga je doen in 3 deelprojecten en je kiest het project dat het beste bij jou past.

1. Jongerenbijeenkomst;

Organiseer een bijeenkomst met jongeren om het jongerenprogramma echt vorm en inhoud te geven. Je organiseert een inspirerende bijeenkomst met ong. 40 jongeren. Met de ideeën uit de bijeenkomst bouw je het jongerenprogramma. 

Om meer jongeren te bereiken en het gedachtegoed en tools van het Lab TG goed te kunnen verspreiden, ga je aan de slag met het toegankelijk maken van: 

2. Het toekomstige generatie denken;

Maak een video, blog of podcast waarmee je andere jongeren laat kennismaken met het toekomstige generatie denken.

3. De Toekomststoel;

De Toekomststoel is een tool van het Lab TG. De Toekomststoel is letterlijk een ‘vrije’ stoel in bv een vergadering of in een bestuur. Zo wordt bij alle beslissingen de stem van toekomstige generaties meegenomen in de beslissingen van vandaag. Maar hoe zet je die het beste in?

Jouw Impact:

Je leert hoe je de belangen van toekomstige generaties mee kunt nemen en hoe je dat kan toepassen. Je kan daardoor ook anderen inspireren om op deze wijze naar de toekomst te kijken. Je helpt het Lab TG door het vergroten van hun bereik onder jongeren en legt de eerste bouwstenen van het jongeren programma. Je maakt het gedachtegoed en tools van het Lab TG toegankelijk voor anderen.

Daarnaast lever jij jouw bijdrage aan een betere natuurinclusieve wereld, voor huidige en toekomstige generaties en voor alles wat leeft.

Wanneer?

Op 25 september ontmoeten we elkaar bij de landelijke dag van het Groen Traineeship. Daarna zien we elkaar vanaf 8 oktober op de vrijdagen van 10:00-16:00 uur.

Waar?

We zien elkaar op het prachtig gelegen en bosrijke Landgoed Zonheuvel, Doorn. Een aantal bijeenkomsten is online. Voor speciale dagen gaan we op pad naar de Waddenzee en Universiteit Nyenrode.

Over het Lab Toekomstige Generaties:

Het Lab TG zet zich in om het welzijn van toekomstige generaties mee te laten wegen bij belangrijke beslissingen in de samenleving. Het Lab TG is als jonge stichting volop in ontwikkeling en werkt vanuit twee focusthema’s: (natuur)inclusie en duurzaamheid. We zijn een divers team met een duurzaam en inclusief netwerk, een netwerk dat bijdraagt aan een groenere wereld.

Wat bieden wij?

 • Een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een ideële stichting in ontwikkeling;
 • Professionele begeleiding;
 • Samenwerken met een groep van 10 tot 15 trainees;
 • Relevante trainingen en workshops;
 • Een upgrade van je netwerk;
 • Een creatieve omgeving waar je je talent kunt ontdekken en inzetten;
 • De mogelijkheid ideeën om te zetten in uitvoering;
 • Een reiskostenvergoeding.

Dus ben jij:

 • Tussen de 16 en 27 jaar oud?
 • Klaar om jouw impact te vergroten en toekomstige generaties een groene stem te geven?
 • Van 25 september 2021 tot 28 januari 2022, 1 dag in de week beschikbaar?

Meld je dan snel aan!

Let op: Door op bovenstaande knop te klikken word je doorgestuurd naar Deedmob, waar jij je kunt aanmelden. Soms kan Deedmob de website vertalen naar het Engels, maar dit kun je onderaan zelf terugzetten naar Nederlands.

Meer weten over wat het Groen Traineeship inhoudt? Klik dan op onderstaande knop!

Over Groen Traineeship

Algemene informatie

zaterdag 25 september 2021 - 00:00 tot vrijdag 28 januari 2022 - 00:00
Locatie: 
Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
Nederland
Google Maps image