Groen Traineeship
Groen Traineeship
Vanaf
zaterdag25sep202100:00

De Groene reisgids: stimuleer duurzame voeding in het Van Gogh Nationaal Park

Help jij mee om gezond & lokaal eten in Brabant op een creatieve manier bekend te maken onder jongeren?

Help jij mee om gezond & lokaal eten in Brabant bekend te maken onder jongeren? Vind je het leuk om dit op een creatieve manier te doen, en lekker te netwerken terwijl je dit doet? Lees dan verder!

Duurzaamheid, voeding, creativiteit, landschap en beleving zijn de sleutelwoorden van dit traineeship.

Want, hoewel het Brabantse landschap er groen uit ziet, is er nog veel werk aan de winkel om het duurzamer te maken! Denk hierbij aan het bekend(er) maken van duurzame landbouw die zorgt voor biodiversiteit, een prachtig landschap én gezonde voeding. En daar kan jij aan meehelpen door dit traineeship te volgen!

Het Groen Traineeship ‘Groene Gids over het Van Gogh Nationaal Park’ draait om de innovatieve manieren waarop jongeren zich verbonden voelen met het landschap en een gezonde en duurzame leefstijl aan kunnen nemen. In dit project ga je samen met jouw mede-trainees een prachtige, duurzame (reis)gids maken met daarin gave tips voor beleefroutes, bijzondere streekproducten, lekkere én gezonde recepten en de gave activiteiten die je kunt ondernemen op het gebied van duurzame voedselproductie in Van Gogh Nationaal Park (in de midden-regio van Brabant rondom ’s-Hertogenbosch en Eindhoven).

Dit is een hele klus – vandaar dat je gedurerende het traineeship aan één deelproject naar keuze gaat werken. Uiteraard vormen deze deelprojecten samen de ingrediënten voor de groene gids. De deelprojecten zijn als volgt:

 • Het maken van een beleefroute
 • Het vinden van gezonde en duurzame ‘pareltjes in Van Gogh Nationaal Park’, en deze letterlijk in kaart brengen. Denk hierbij aan duurzame restaurants, voedselproducenten én recepten met lokale streekproducten die je makkelijk thuis kunt maken
 • Het opstellen van een marketing- en communicatieplan om jullie duurzame gids te promoten

Kortom: Weet jij mooie pareltjes in het landschap te vinden en om te zetten naar toffe activiteiten voor jongeren en weet jij deze letterlijk in kaart te brengen? En vind je het gaaf om andere jongeren te enthousiasmeren voor gezond, duurzaam eten? Dan is dit traineeship helemaal iets voor jou!

In het kort: jouw inzet

 • Je krijgt de mogelijkheid om veel interessante workshops en trainingen te volgen, zoals storytelling en kookworkshops.
 • Je krijgt begeleiding vanuit IVN Natuureducatie, en maakt kennis met de organisatie en de medewerkers.
 • Je gaat met je mede-trainees aan de slag om te kijken hoe je andere jongeren kunt enthousiasmeren voor duurzaam, gezond eten in Van Gogh Nationaal Park.

 

In het kort: jouw impact

Het Van Gogh Nationaal Park is nog in ontwikkeling, dus je staat aan de wieg van mooie programma’s en producten waar je zelf mede richting aan kunt geven. Daarnaast worden de producten die jij maakt samen met de andere trainees ook ingezet voor andere gerelateerde projecten, zoals Project Landing. Met Project Landing willen we nieuwkomers zich thuis laten voelen in de Nederlandse natuur – ook in Van Gogh Nationaal Park. Twee vliegen in één klap dus!

Kortom…

Wil je bouwen aan een nationaal park van wereldklasse? En vind je het belangrijk dat mensen de unieke verbinding met het landschap in hun omgeving en met zichzelf (weer) maken met positieve gevolgen voor natuur en landschap? Doe dan mee als trainee!

Wanneer?

Van 25 september t/m 26 februari 2022. Op 25 september maken we middels een landelijke dag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland. Wekelijks komen we bij elkaar op vrijdag.

Uiteraard houden we hierbij rekening met de Coronamaatregelen.

Locatie

 • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op het kantoor van IVN Brabant: Spoorlaan 434C, 5038 CH Tilburg. Een bijzonder kantoor in Natuurmuseum Brabant.
 • De workshops en andere bijeenkomsten kunnen op een andere locatie plaatsvinden (bijvoorbeeld als we letterlijk het veld in gaan, op weg naar een duurzame boerderij). Wij zullen na aanvang van het Groen Traineeship dit z.s.m. communiceren.

 

Over de organisatie

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. IVN telt circa 25.000 leden, 8.000 vrijwilligers en 150 beroepskrachten. Samen zetten wij ons in voor een groener, duurzaam Nederland waarin mens en natuur verbonden zijn. IVN werkt vanuit een aantal thema’s: ‘Natuur & gezondheid’, ‘Natuur & recreatie’, ‘Kind & Natuur’, ‘Natuur in de buurt’ en uiteraard….’Jongeren & Natuur’. Dit Groen Traineeship raakt vele van onze thema’s – een interessante uitdaging dus!

Daarnaast is IVN actief in Van Gogh Nationaal Park als uitvoeringspartner van educatieve programma’s.

Wat bieden wij?

Het Groene Traineeship geeft jou:

 • een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een landelijke projectorganisatie op het gebied van natuur, educatie en duurzaamheid;
 • professionele begeleiding;
 • samenwerken met een groep van 10 tot 15 trainees
 • relevante trainingen en workshops;
 • een upgrade van je netwerk;
 • een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;
 • de mogelijkheid ideeën om te zetten in uitvoering;
 • een reiskostenvergoeding.

 

Dus ben jij?

 • Tussen de 16 en 27 jaar oud?
 • Beschikbaar tussen september 2021 en februari 2022?
 • Klaar om jouw impact te vergroten?
 • Geïnteresseerd in duurzame, sociale en groene onderwerpen?
 • Beschikbaar van 25 september 2021 t/m 26 februari 2022? (±8 uur per week)

Meld je dan nu aan!

Let op: Door op bovenstaande knop te klikken word je doorgestuurd naar Deedmob, waar jij je kunt aanmelden. Soms kan Deedmob de website vertalen naar het Engels, maar dit kun je onderaan zelf terugzetten naar Nederlands.

Contact

Heb jij vragen over dit specifieke project die hier niet beantwoord worden? Dan kun je contact opnemen met projectleider Willeke Geurts via:

w.geurts@ivn.nl of +31 6 30 47 08 97

Meer weten over wat het Groen Traineeship inhoudt? Klik dan op onderstaande knop!

Over Groen Traineeship

Algemene informatie

zaterdag 25 september 2021 - 00:00 tot zaterdag 26 februari 2022 - 00:00
Locatie: 
Kantoor IVN Brabant
Spoorlaan 434C
5038 CH Tilburg
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image