Groen Traineeship
Groen Traineeship
Vanaf
zaterdag05mrt202211:00

Connectors Groen Traineeship

Community builders

Never doubt that a small group of committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has (Margaret Mead).

De kranten staan er bol van: het klimaat loopt op de klippen en dieren sterven massaal uit. Om hopeloos van te worden. Grote groepen jonge mensen staan aan de poorten te rammelen om in actie te komen, maar veel van hen niet waar ze moeten zijn. De droom van Groen Traineeship is om alle jongeren in Nederland te verenigen en handelingsperspectief te bieden voor de grote uitdagingen waar we deze eeuw voor staan. Samen kunnen we bergen verzetten! 

Meer dan 300 trainees deden al mee aan het Groen Traineeship. Zij sloegen de handen ineen met professionals en vrijwilligers. Overal in Nederland zijn acties opgezet: van bomen planten, tot lessen voor kinderen, tot campagnes voor het klimaat. 

Nu willen we de volgende stap maken. Wat als al deze trainees (en iedereen die nog volgt) een vuist blijven maken?! Allemaal de schouders eronder!

In het GT Connectors traineeship  maak jij de verbinding tussen al deze groene talenten en zorg je dat we een blijvende impact kunnen maken.

Connectors Groen Traineeship

In het kort: jouw inzet

 • Je volgt trainingen van- en wordt begeleid door professionals in o.a. community building, online content creëren, event organisatie. Ook is er ruimte om als groep te kiezen voor bepaalde trainingen en workshops.
 • Je werkt in opdracht van het Landelijk Programmateam van Groen Traineeship en krijgt regelmatig feedback van de projectleider(s).
 • Je levert uiteindelijk een concreet resultaat op zoals actiedagen, een overzicht met trainingen en/of een programma met sprekers.

Het Connectors-team bestaat uit verschillende sub-teams, dus kies of doe mee met alles:

Actie-team 

Je organiseert actiedagen. Bedenk samen het programma, zoek de juiste mensen, reis naar mooie natuurplekken waar we samen in actie kunnen komen.

Verbinders-team

Je bedenkt manieren waarop we alle trainees kunnen verbinden. Hoe bouwen we een community die met elkaar een vuist kan maken?

Shout-out-team

Hoe zorgen we dat we als community landelijke bekendheid krijgen zodat iedereen zich kan aansluiten? 

In het kort: jouw inzet

Je bouwt mee aan een community van groene talenten, die samen een vuist maken voor de natuur en een duurzame toekomst.

Wanneer?

Op 5 maart maken we middels een landelijke startdag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland. Vanaf deze startdag t/m 29 juni werk je één dag per week aan het traineeship. We zullen elke donderdag bij elkaar komen. Hiervan zal een deel fysiek zijn en onder begeleiding van ervaren IVN collega’s en later zal je met het team meer zelfstandig werken.

Locatie

Je komt wekelijks samen, afwisselend bij verschillende organisaties van Groen Traineeship. De hoofdlocatie is in Amsterdam op het hoofdkantoor van IVN Natuureducatie. Een prachtige locatie om te werken, centraal gelegen en met uitzicht op de Hortus Botanicus.

Uiteraard houden we tijdens dit project rekening met de geldende coronamaatregelen.

Over de organisatie

Het Kernteam wordt begeleid door het landelijke programmateam van het Groen Traineeship en TheRockGroup. 

Het Groen Traineeship is een samenwerking van tien natuur- en milieuorganisaties in Nederland. Dit zijn de kernpartners: (IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland, NIVON/NIVON JONG, Vereniging van Bos- en Natuureigenaren (VBNE)). Het landelijk programmateam is de landelijke trekker van het Groen Traineeship. Het programmateam bestaat uit verschillende medewerkers van deze kernpartners.

Het Groen Traineeship biedt jou:

 • Een concreet project bij een natuur- of duurzaamheidsorganisatie;
 • Professionele begeleiding;
 • Diverse trainingen en workshops;
 • De mogelijkheid écht impact te maken voor een betere toekomst;
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan;
 • Een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;
 • Een certificaat om je CV te vergroenen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Je krijgt gratis toegang tot de Hortus Amsterdam;
 • De kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen;
 • Een netwerk upgrade bij dé groene jongerencommunity en duurzaamheid professionals;
   

Interesse?

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Wil je meebouwen aan een community van groene talenten, die samen een vuist maken voor de natuur en een duurzame toekomst? Dan is dit traineeship echt iets voor jou. 

Meld je aan als GT Connector

Algemene informatie

maandag 10 januari 2022 - 16:08
Locatie: 
Kantoor IVN Amsterdam
Plantage Middenlaan 2C
1018 DD Amsterdam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image