Groen Traineeship
Groen Traineeship
Vanaf
zaterdag25sep202100:00

Bioblinkers in beeld: Zet succesverhalen in de spotlight

Je gaat op zoek naar de meest bijzondere, succesvolle en biodiversiteitsversterkende businesscases die er te vinden zijn in Nederland.

Tijdens dit project ga je op zoek naar de meest bijzondere, succesvolle en biodiversiteitsversterkende businesscases die er te vinden zijn in Nederland. Samen met de andere trainees bundelen jullie die verhalen in een (online) boekje, om zo ook andere organisaties te inspireren: Het is mogelijk om een succesvolle en biodiversiteit positieve business case neer te zetten!

Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. En dat is een groot probleem, biodiversiteit is namelijk essentieel voor onze maatschappij en economie. Helaas dragen veel bedrijven (nog steeds) bij aan het biodiversiteitsverlies in Nederland. Met dit project geef jij organisaties en bedrijven die zich inzetten voor biodiversiteit het podium om hun succesverhalen te delen en zo ook anderen te inspireren.

Samen met de andere trainees kies en interview je +/- 10 succesverhalen. Jullie bundelen deze in een online boekje en promoten deze in de media.

Na het in kaart brengen van alle succesverhalen heb je de kennis en inzichten om ook anderen te adviseren, daarom organiseren we samen 2 co-creatie sessies met 2 van de succesverhalen. Tijdens die sessies brainstormen we samen over hoe deze organisatie haar impact nog meer kan versterken.

Uiteraard word je tijdens het traineeship goed begeleid en krijg je verschillende workshops en skillstrainingen over o.a. business cases, interviews houden, editen en consultancy. 

Kortom, wil jij samen met andere trainees de Nederlandse bioblinkers in de spotlight zetten? En tegelijkertijd ook werken aan je eigen onderzoek-, presentatie- en consultancy- skills? Dan is dit traineeship echt iets voor jou!

In het kort: jouw inzet

 • Samen met mede trainees:
 • Ga je actief op zoek naar de naar de meest bijzondere, succesvolle en biodiversiteitsversterkende businesscases;
 • Bundel je deze verhalen;
 • Organiseer je 2 co-creatie sessies

In het kort: jouw impact

Je biedt 10 inspirerende businesscases een podium en inspireert daarnaast ook andere organisaties om zich in te zetten voor biodiversiteit. Ook brainstorm je samen met 2 van de cases over hoe zij hun impact op biodiversiteit nog meer kunnen versterken.

Wanneer?

Elke donderdag vanaf 25/09/2021 tot 26/02/2022

Van 09:30 tot 16:30

Locatie

Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam

Over de organisatie

TheRockGroup werkt op verschillende niveaus om de transitie naar een duurzame economie en samenleving te realiseren. Al onze diensten zijn gefocust op het helpen van verschillende stakeholders om een proactieve rol op te pakken in deze transitie. Onze diensten bestaan uit het werken met:

 • Innovators die werken op microniveau om aan te tonen dat er alternatieve oplossingen mogelijk zijn;
 • Toonaangevende organisaties in onze economie die zich realiseren dat onze huidige bedrijfsvoering moet veranderen;
 • Educatieve instellingen die individuen en organisaties inspireren en praktisch in staat stellen om een proactieve rol op te pakken in de duurzaamheidstransitie.

Zo werken wij op micro, meso en macro niveau aan de transitie naar een duurzame economie en samenleving.

Wat bieden wij?

Het Groen Traineeship geeft jou

 • een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een landelijke projectorganisatie op het gebied van natuur, educatie en duurzaamheid;
 • professionele begeleiding;
 • samenwerken met een groep van 10 tot 15 trainees
 • relevante trainingen en workshops zoals 'biodiversiteit & bedrijven', 'business model thinking' en 'interviewskills';
 • een upgrade van je netwerk;
 • een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;
 • de mogelijkheid ideeën om te zetten in uitvoering;
 • een reiskostenvergoeding.

Dus ben jij?

 • Tussen de 16 en 27 jaar oud?
 • Beschikbaar tussen 25 september 2021 en 26 februari 2022?
 • Klaar om jouw impact te vergroten? 

Meld je dan nu aan!

Let op: Door op bovenstaande knop te klikken word je doorgestuurd naar Deedmob, waar jij je kunt aanmelden. Soms kan Deedmob de website vertalen naar het Engels, maar dit kun je onderaan zelf terugzetten naar Nederlands.

Contact

Heb jij vragen over dit specifieke project die hier niet beantwoord worden? Dan kun je contact opnemen met projectleider Jonna van Gortel via:

jonna.van.gortel@therockgroup.biz 

Meer weten over wat het Groen Traineeship inhoudt? Klik dan op onderstaande knop!

Over Groen Traineeship

Algemene informatie

zaterdag 25 september 2021 - 00:00 tot zaterdag 26 februari 2022 - 00:00
Locatie: 
Koninklijk Instituut voor de Tropen
Mauritskade 63
1092AD Amsterdam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image