Groen om te doen
Natuur
maandag19apr2021

Doe tip: Wie is de koning(in) van de natuurfotografie?

Het is de tweede keer dat we Koningsdag vieren in coronatijd. Ofwel, geen openbare grootschalige activeiten zoals de gezellige rommelmarkt. Wat ga je dan doen? Wij weten wel iets! Haal je camera of telefoon maar tevoorschijn en ga lekker de natuur in, want wij dagen je uit om de mooiste Koningsdag-natuurfoto te maken!

Een #koningskiekje

Een prachtige oranje zonsopkomst, sierlijke oranje bloemen of bijvoorbeeld dieren met 'koning' in de naam. Weet jij de mooiste, grappigste of meest unieke Koningsdag-natuurfoto te maken? Laat het ons zien door jouw foto te delen op Instagram, Facebook of Twitter met #koningskiekje #ivn_natuurliefhebbers en wie weet win jij volgende week één van deze leuke natuurprijzen!

Boek Natuur in Nederland
1e prijs: Boek Natuur in Nederland

Het boek Natuur in Nederland van Frank Berendse is een must-have voor elke natuurliefhebber. In een aantrekkelijke uitgave lees je alles wat je wilt weten over de Nederlandse natuur. Van planten en dieren tot landschappen en van de ontstaansgeschiedenis tot wandelmogelijkheden. Met de prachtige landschapsfoto’s van Ruben Smit en aquarellen van Ed Hazebroek is Natuur in Nederland een fascinerend lees- en kijkboek.

 

vogelmemory

2e prijs: Vogelmemory

Voor de echte vogelliefhebber; een memoryspel dat net anders dan anders is. Zoek het mannetje en het vrouwtje bij elkaar van 25 vogelsoorten over de hele wereld in dit prachtig geïllustreerde memoryspel. 

 

 

waaier

3e prijs: De IVN Wandel Waaier

In deze waaier vind je natuurbelevingsactiviteiten voor elk seizoen. De waaier bestaat uit 52 activiteitenkaarten, verdeeld over 4 seizoenen. Het is een leuk en praktisch hulpmiddel om de natuur te beleven, ook dicht bij huis. 

 

 

 

 

 

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.