Groen om te doen
Gezondheid
vrijdag17apr2020

Doe-tip: Webinar Natuurlijk Thuiswerken

Zoek jij ook naar manieren om zo comfortabel en gezond mogelijk (thuis) te werken? Op 23 april organiseerden wij een Webinar: Natuurlijk Thuiswerken. In de webinar komen groene tips aan bod om je (thuis)werkomgeving te vergroenen en de natuur een plek te geven in je dagelijkse werk. Dat is bewezen gezond. 

Grote kans dat je thuis bent als je dit leest. Achter je computer aan de eettafel of in een kamer die je onlangs speciaal als werkkamer hebt ingericht. Misschien geef je je kinderen thuis les of speel je een spelletje met ze. Want massaal helpen we mee, we blijven en werken thuis. We kunnen het aan, servers blijven draaien en overal worden thuiswerkplekken ingericht. Maar ook wordt er veel in de tuin gewerkt en lijken natuurgebieden als bos of strand harder aan ons te trekken dan ooit.

Daarom helpen we je de natuur naar jouw thuiswerkplek toe te halen. In ons webinar namen we groene doe-tips door die je voor, na of even tussendoor je thuiswerkdag kunt doen. We laten je zien hoe je jouw thuiswerkplek groen kunt maken en hoe je natuur ook in de manier waarop je werkt een plek kunt geven. Nu, maar ook wanneer je weer gewoon naar kantoor gaat.

De positieve effecten van natuur 

Want ook al is het voor ons allemaal even wennen, we hebben het ook over de lessen die we nu leren. Het belang van sociaal contact, tijd voor elkaar en naar buiten gaan. Want natuur is gezond. Als je buiten bent geweest kun je je beter concentreren, is je probleemoplossend vermogen groter en je bent creatiever. Dus vind je het in deze nieuwe situatie soms moeilijk je te concentreren of je ritme te vinden? Of ben je benieuwd hoe je jouw thuiswerkdag gewoon nog leuker en gezonder kunt maken. Bekijk het hieronder webinar terug.

Programma 

In het webinar nemen 4 sprekers in korte  inspirerende sessies van maximaal 10 minuten de mogelijkheden door om meer natuurinclusief te werken.  

Nature @ Work IVN Natuureducatie
Vergroen je thuiswerkplek Sprinklr
#Groenomtedoen  IVN Natuureducatie
De wetenschap achter Natuur & Gezondheid Jolanda Maas

Bekijk het webinar terug

Accepteer cookies

 

Aanbiedingen in de IVN Webwinkel

Moestuinbak

Speciaal voor #groenomtedoen bieden we de leukste groene producten aan voor een scherpe prijs. Denk hierbij aan een insectenhotel, nestkast, biologische zaden, een moestuinbak, natuurboeken en nog veel meer.

Bekijk alle acties


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.