Groen om te doen
Recreatie
woensdag20mei2020

Doe-tip: vier de Dag van het Nationale Park

Zondag is het de Dag van het Nationale park. We vieren dit jaar alweer de 21ste editie, maar dat doen we net even wat anders: je beleeft de Nationale Parken van Nederland dit keer online! We vieren het niet alleen op de dag zelf, nee, je kan het hele weekend digitaal rondneuzen in de Nationale Parken. Ga op digitale excursie met één van de Nationale Parkgidsen of test je (natuur)kennis in de landelijke Nationale Parken quiz. Doe jij mee? Dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid met als thema ‘natuur doet je goed’.

Nationale parken Quiz

Hoe goed ken jij de Nationale Parken van Nederland? Dat is de vraag, of wel ‘vragen’.. Wil jij meer weten over de unieke, bijzondere natuur van de Nationale Parken of stel jij graag jouw natuurkennis op de proef? Doe dan digitaal mee met de speciale natuurquiz tijdens de online editie van de Dag van het Nationaal Park! 

Naar de Quiz

Park Lauwersmeer

Digitale excursies

Wil jij graag genieten van de bijzondere natuur in de Nationale Parken – maar dan uiteraard vanuit huis op een Corona-proof manier? Dat kan! Vanaf vandaag kan je mee op excursie met één van de boswachters of Nationale Parkgidsen. Een voordeel aan online: binnen een paar seconden ben je van de Veluwe op de Waddeneilanden.

Bekijk alle excursies


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.