Groen om te doen
Bloemen & Planten
woensdag22apr2020

Doe-tip: Paardenbloempluisjes blazen

Vandaag is het Nationale Zaaidag! En wie kunnen er beter zaaien, dan paardenbloemen met hun pluizige bollen? De meeste zaden landen binnen 10 meter, maar sommige zaden landen pas na 3 kilometer of zelfs verder! Help de paardenbloem een handje en blaas de pluizige 'parachuutjes' met zaden in één keer weg. Lukt dat? Dan mag je een wens doen!

Zo verandert een paardenbloem in een pluizenbol

De groei en het 'uitbloeien' van de paardenbloem is een interessant proces. In deze time-lapse video zie je hoe dat gaat.

Accepteer cookies

Paardenbloem klonen

Wist je dat de paardenbloem zichzelf kan 'klonen'? Dit komt door apomixie, dat wil zeggen dat het vruchtbeginsel kan uitgroeien tot een zaad zonder dat de eicel bevrucht is. De paardenbloem kan zich ook voortplanten door middel van bevruchting.bijenmix

Zaadbom bijenmix 

Help de Bij! Dit bloemen zaadmengsel bestaat uit 30 soorten bloemen. Waaronder de Nigella, Anthemis en Echium. Welke er hiervan exact in je zaadbom zitten blijft een verrassing. 

Bestel voor €2,50

 


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.